Samsun’da inşaat dalı sıkıntı günler yaşıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) Lideri Yunus Güney, “Son yılların en sıkıntı devrini geçiriyoruz. Geldiğimiz durumda satışlardaki gerileme sonrası herkes öz sermayesinden harcamaya başladı. Bunun sonucunda yer yer muhtemelen iflaslar yaşanacak” dedi.

SİMDER’in Cumartesi Sohbetleri’nde konuşan Yunus Güney, “Yeni hükümet kurulmasıyla piyasaları huzursuz eden rahatsızlık kısmi olarak sona erer diye düşünüyorum. Bunun dışında dal olarak tahminen de son yılların en sıkıntı devrini geçiriyoruz. Geçen yıla nazaran bu yıl Türkiye genelinde satışlar yüzde 36 düzeyinde azaldı. Samsun için de keza bu türlü. Ocak ayından itibaren satışların düşüşü başlamış. Şubat ayında yüzde 20, Mart ayında yüzde 30, Nisan ayında Samsun’da yüzde 37 satışlarda gerileme var. Bu gerileme birinci el satışlarda yaşanıyor. Hasebiyle bölümde üretici durumda olan bizler önemli manada zorlanmaya başladık. Geldiğimiz noktada piyasada önemli konut sıkışıklığı başlayacak. Münasebetiyle yeni kurulan hükümetten beklentimiz de yapı bölümünü birinci iş olarak öncelemesidir” diye konuştu.

Güney, “Geldiğimiz durumda satışlardaki gerileme sonrası herkes öz sermayesinden harcamaya başladı. Bunun sonucunda yer yer muhtemelen iflaslar yaşanacak. Bunu üretimin azalması takip edecek. Üretimin azalması demek kiraların artması demektir. Dikkat ediyorsanız 1+1’lerin kiraları Samsun’da 5-6 bin liralara çıktı. Konut üretip satamayacağımız bir durumda bu kiralar daha da artacaktır. Vakit zaman gündeme getirilen, kira artışlarına bir hudut koymanın da buna kalıcı bir tahlil olmayacağını düşünüyorum. Bunun tahlili konut üreticilerine gerekli imkanı sağlamaktan geçer” tabirlerini kullandı. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / İktisat

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin