Samsun Belediyesi hangi partiden? Samsun Belediye Lideri kimdir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun Belediye Lideri kim? sorusu merak ediliyor. Vatandaşların merak ettikleri ortasında yer alan B Samsun Belediyesi hangi partiden? Samsun Belediye Lideri kimdir? sorularının cevabı haberimizde yer alıyor. İşte tüm merak edilenler…

SAMSUN BELEDİYE LİDERİ MUSTAFA DEMİR KİMDİR?

1961 yılında Şalpazarı’nda doğdu. Birinci,orta, lise tahsilinden sonra KTÜ Mimarlık Fakültesine girdi ve 1983 yılında mezun oldu.Ortaokul ve lise yıllarında babasının yanında bakırcı ustası olarak çalıştı. 1978 yılında babasına ilişkin işletmeyi sanayi tesisi haline getirdi ve tesisin imalat müdürlüğünü yaparak genç yaşta çalışma hayatına atıldı.

Askerliğini asteğmen denetim mühendisi olarak 1985 yılında tamamladı. 1986-1991 yıllarında Türkiye Emlak Bankasında fen eksperliği yaptı. 1991 yılında kendi inşaat ve mimarlık şirketini kurarak hür ticari hayatına başladı. 1993 yılında MÜSİAD Samsun Şubesinin kurucuları ortasında yer aldı.

1994 yılında Atakum Belediyesi meclis üyeliğine seçildi. 2001 yılında AK Parti kurucu vilayet başkanlığı misyonunu üstlendi.

2002 yılında AK Parti’den 22. devir Samsun Milletvekilliğine seçildi. Tıpkı periyot iki yıl TBMM Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Kurul Başkanlığı misyonunu yürüttü. 23. devir Samsun Milletvekilliğine tekrar seçildi ve iki yıl daha Kurul Başkanlığı misyonuna devam etti. 60. TC Hükümeti Bayındırlık ve İskan Bakanlığına getirildi. 24. periyot Samsun Milletvekilliğine tekrar seçildi. 3 periyot milletvekilliği mühletince Samsun’a ulaşımda, sıhhatte, sulamada, güçte, adalette, eğitimde, endüstride vb. birçok alanda altyapı ve üst yapı yatırımlarında aktif rol oynadı. 5 yıl kurul başkanlığı devrinde bayındırlık, ulaştırma, turizm alanlarında ıslahat niteliği taşıyan birçok düzenlemeye imza attı.

Bakanlık periyodunda kamu yatırımları, imar ve planlama, Vilayetler Bankası, lokal idareler, 2B üzere birçok alanda başarılı çalışmalarda bulundu. Türkiye’de ihtilal niteliğinde olan Tapu Kadastrodaki randevu sistemini ve gün içerisinde süreçlerin tamamlanması, TAKBİS (Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi) bakanlığı periyodunda hayata geçirdi. 3 devir milletvekilliğinden sonra Samsun’da ticari faaliyetlerine devam etti.

31 Mart 2019 lokal seçimleri için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına Cumhur İttifakı adayı olarak gösterildi ve seçimlerden muvaffakiyet ile çıkarak Samsun Büyükşehir Belediye Lideri seçildi.

Evli ve 5 çocuk babasıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin