Haylaz karga, okulun maskotu oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haylaz karga, okulun maskotu oldu

Öğrencilerin kalemini çalan karga, okulun sevinci oldu

SAMSUN – Samsun Çarşamba Şehit Ferhan Hasovalı Birinci ve Ortaokulu’nun adeta maskotu haline gelen haylaz karga, sınıflara girip kalemleri çalıyor, okul binasının etrafındaki çöpleri topluyor ve gördüğü anahtarları alıp kaçıyor.

Samsun’un Çarşamba ilçesinde bulunan Şehit Ferhan Hasovalı Birinci ve Ortaokulu’nun son günlerde davetsiz konuğu haline gelen ‘Paşa’ lakaplı karga, sınıflara girerek kalemlerle oynuyor. Sınıfta bulduğu kalem, silgi ve gibisi eşyalarla uğraşan karga, öğrencilere kendini sevdirdi.

Okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler tarafından tanınan ‘Paşa’ lakaplı karga, teneffüslerde öğrencilerle vakit geçiriyor, okul bahçesinde ki çöpleri gagasıyla çöp kovasına atmak için çaba veriyor.

“Paşa, evladımız üzere oldu”

Öğrenciler lakap takıyor

Öğrenciler, sınıflarına karga girdiği anda büyük bir heyecan yaşadıklarını belirterek, haylaz kargaya lakap takıyorlar. Öğrencilerin lisanına düşen karga, sıralarda bulunan kalemleri alıp kaçan kargaya ‘Kaçakçı Mahmut’ ismini koydular. 2-C sınıfı öğrencileri, “Sıralardaki kalemimizi alıp kaçıyor. Herkes karga gelince korkuyor. Lakin tek yaptığı iş kalem çalmak. Kargaya isim ‘Kaçakçı Mahmut’ ismini koymak isterdi. Bazen bahçede görüyoruz onu. Pencereye geliyor. Gördüğümüzde kargaya bakıyoruz” dediler.

Okul Müdürü Mudahher Sağlam ise okulun maskotu haline gelen ‘Paşa’ lakaplı karganın, öğrencilere hayvan sevgisini aşıladığını, birinci anlarda öğrencilerde ürkme durumu olsa da sonrasında öğrencilerin sevgiyle yaklaştığını ve sevinçli anların yaşanmasına vesile olduğunu söz etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Nuri Oğuzhan Şeker – Lokal

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin