Ticaret Bakanı Muş: Türkiye’nin turizm amacı Covid-19 ile aksadı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TİCARET Bakanı Mehmet Muş, “Turizmde aldığımız hisse, çok önemli sayılara ulaştı. Türkiye’nin turizmde 2023 gayesi Covid-19 olmasaydı; 60 milyar dolarların üzerine çıkmaktı. Lakin Covid-19 bizi çok önemli halde akamete uğrattı” dedi.

AK Parti’den Samsun milletvekili adayı olan Bakan Muş, kentte misyon yapan ulusal ve mahallî medya mensuplarıyla bir ortaya geldi. Samsun’da 8 Mayıs’ta İhracat ve Yatırım Doruğu gerçekleştirmeyi planladıklarını söyleyen Muş, “Türkiye’nin en büyük sanayi şirketlerinin, idare şurası liderleri, genel müdürleri, yöneticilerine Samsun’u gösterecek ve tanıtacağız” dedi.

Türkiye’nin 2023 yılı turizm gayelerinin Covid-19 pandemisi ile sekteye uğradığını belirten Muş, “Organize sanayi bölgelerinde üretim alanı oluşturmak gerekiyor. Elbette tarımı korumak ve başka taraftan da sanayi üretimi yapmak lazım. Yalnızca güneşten elektrik üreterek, 85 milyonun güç ve elektrik gereksinimini karşılayamazsınız; akımın daima olması lazım. Turizmde aldığımız hisse, çok önemli sayılara ulaştı. Türkiye’nin turizmde 2023 gayesi Covid-19 olmasaydı; 60 milyar dolarların üzerine çıkmaktı. Fakat Covid-19 bizi çok önemli halde akamete uğrattı. Münasebetiyle ülkenin ulusal amaçlarının bu kadar yükseldiği yerde Samsun’un da maksatlarını yükselteceğiz. Buranın sanayi ve turizm üretimini arttırmamız lazım. Samsun’un, Türkiye’nin ihracatından aldığı hissesi, öncelikle yüzde 1’in üzerine çıkartmamız lazım. Bunun için gayret göstermemiz lazım” diye konuştu.AZERBAYCAN BAŞBAKAN YARDIMCISI SAMSUN’A GELİYOR

Samsun’un memleketler arası manada tanıtılması ve yatırımların gelmesi için teşebbüslerde bulunacağını belirten Muş, “Ülke ve kentimiz için elimizden geleni yapacağız. Hür bölge ile ilgili bir çalışmamız olacak. Yakakent ilçemizde su eserleri OSB’si için bir uğraş var. Önemli biçimde takip ediyorum, çözmeye çalışacağız. Buranın uzun vakittir devam eden organize sanayi konusu var; bir tahlil bulmaya çalışıyoruz. 8 Mayıs’ta yapacağımız, İhracat ve Yatırım Tepesi’nde bu bahisleri ele alacağız. Türkiye’nin en büyük sanayi şirketlerinin, idare şurası liderlerine, genel müdürlerine ve yöneticilerine Samsun’u gösterecek ve tanıtacağız. Sonrasında da bırakmayacağız. Özgür bölge ve OSB mevzularını çözeceğiz. Bunlar bitsin ki; yatırım gelebilsin. Lojistik ile alakalı burada halletmemiz gereken bir husus daha var. Onda da bayağı bir iş çözülmüş. Raylı sistemle alakalı da kenti raylı sisteme entegre edebildiğimiz an; kent apayrı bir noktaya çıkacaktır. Raylı sistemden kastım ise lojistikle alakalı. Lojistiği entegre edebilirsek, bize önemli avantaj sağlayacaktır. Yarın Azerbaycan İktisattan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mikail Cabbarov buraya gelecek, ortamızda bir ticaret mutabakatı var. Onun imzalarını atacağız” dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ersin Demir – İktisat

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin