Ticaret Bakanı Mehmet Muş: ‘Sadece Erdoğan tersliği üzerinden ittifak oluşturup, Erdoğan gitsin biz bir biçimde bakarız yolumuza demekle memleket yönetim edilmiyor’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TİCARET Bakanı Mehmet Muş, “Sadece Erdoğan aksiliği üzerinden ittifak oluşturup, Erdoğan gitsin biz bir halde bakarız yolumuza demekle memleket yönetim edilmiyor. Son olarak fatura vatandaşa çıkıyor, beşere, çalışana, işçiye, çiftçiye çıkıyor. Bunu Türkiye yaşadı. Türkiye 2001’deki bankacılık krizi ile yaşadı. Milyarlarca dolar hortumlandı ve bu necip millet o bankaların içini doldurdu” dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, milletvekili adayı olduğu Samsun’da iş insanları, dernek yöneticileri ve STK temsilcilerine yönelik düzenlenen programa katıldı. Devlet idaresinin ciddiyet istediğini söyleyen Bakan Muş, “Biz Türkiye’yi güçlendirmek, refahını arttırmak, daha güçlü bir ülke ve devlet yapmak istiyoruz. Bütün inancımız, amacımız, uğraşımız bu tarafta. Bunu daima birlikte başaracağız. Türkiye’nin belirsizliğe, bir bilinmeyene, nereye savrulacağına asla müsamaha etmememiz lazım. Ülkeyi yönetmeye talip olanlar, kesinlikle ülkenin sorunları ile ilgili bir kanaatleri vardır diye düşünüyorum. Yalnızca Erdoğan aykırılığı üzerinden ittifak oluşturup, Erdoğan gitsin biz bir biçimde bakarız yolumuza demekle memleket yönetim edilmiyor. Son olarak fatura vatandaşa çıkıyor, beşere, çalışana, işçiye, çiftçiye çıkıyor. Bunu Türkiye yaşadı. Türkiye 2001’deki bankacılık krizi ile yaşadı. Milyarlarca dolar hortumlandı ve bu necip millet o bankaların içini doldurdu” diye konuştu.

‘TÜRKİYE’NİN PETROL MUHTAÇLIĞININ YÜZDE 25’İNİ ÜRETECEK’

Türkiye’de hiç kimsenin özerkliğe müsaade etmeyeceğini belirten Bakan Muş, “Biz geçen yıl güce 100 milyar dolar para ödedik. Yurt dışına gitti. Dış ticarete 100 milyar dolar. Yüklü olarak petrol ve doğal gaz. Türkiye, Karadeniz doğal gazını sisteme entegre etti. Artık geliştireceğiz. Kapasitesini arttıracağız. Türkiye’nin günlük petrol tüketimi 800 bin ile 1 milyon varil ortası. Türkiye, 80 bin varil üretiyor günlük. Yani muhtaçlığının yüzde 10’unu üretiyor. Son yapılan keşif de günlük 100 bin varil ve birinci kuyu daha. Türkiye’nin şu an üretimi 180 bin varile çıkıyor. Türkiye toplam üretiminin muhtaçlığının yüzde 20 ila 25’ini üretecek hale geldi. Terörün olduğu, istikrarın olmadığı, şiddetin olduğu yerde bunu yapabilir misiniz? Orada çalışan mühendisler, teknik elemanlar bu milletin çocukları. Birebir kendimiz yapıyoruz sondajı. Türkiye’de CHP seçimi kazanamayacağını biliyor. Yanına DÜZGÜN Parti’yi alıyor, 6-8 ortası oyu. Öbürleri 1 puan. CHP’nin de 25 ortası. Hepsini toplasan 35 yapıyor. Ne yapması lazım, birini alması lazım. Yüzde 50 artı 1 alması lazım?  O nedenle kimi alması lazım, HDP’yi alması lazım. Öbür olmaz. Artık yan yana gelmeyiz diyorlar ya, PKK ile yan yana gelenin Allah belasını versin, bin belasını versin, bir defa değil, bin sefer versin. Kazanma ihtimali yok ve onu bir formda entegre ediyorlar. Peki o ne istiyor? Özerklik istiyorlar ve açık açık söylüyorlar. Biz, Türkiye’yi büyütüp, zenginleştireceğiz. Türkiye’de hiç kimse özerkliğe müsaade etmek istemez” tabirlerini kullandı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / İktisat

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin