Çarşamba’da “Bağımlılıkla Gayret Semineri” düzenlendi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çarşamba İlçe Sıhhat Müdürlüğü, Yeşilay Danışmanlık Merkezi, Samsun Siber Kabahatlerle Gayret Şube Müdürlüğü ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bağımlılıkla Gayret Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde “Bağımlılıklarla Uğraş Semineri” gerçekleştirildi.

Çarşamba Bağımlılıkla Çaba Uyum Konseyi kararı doğrultusunda Bilişim Haftası münasebetiyle Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde Kur’an kursu öğreticileri, müftülük çalışanı, okul müdürleri, okul öncesi öğretmenler, rehber öğretmenler, sevgi konutları çalışanı, kurum amirleri, muhtarlar ve öteki kurumların çalışanına yönelik seminer düzenlendi.

Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, bağımlılıkla uğraş kapsamında çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Çarşamba Kaymakamlığı olarak bağımlılıkla çaba aksiyon planı hazırladık. Burada maksat kitle gençlerimizdir. Zira gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Onları bağımlılıkla gayrette ön planda tutmamız gerekiyor.” dedi.

İlçe Sıhhat Müdürü Muhammet Faruk Akyüz de bağımlılığın birçok tipi ile gayret edildiğini anlatarak, “Mayıs ayının birinci haftası, Bilişim Haftası olarak kutlanmakta. Teknoloji bağımlılığı hakkında da bilgi sahibi olacağız. İlçe sıhhat müdürlüğümüz ve öbür tüm arkadaşlarımız faal ve kararlı gayretin bir kesimi olacaktır.” sözünü kullandı.

Yeşilay Danışmanlık Merkezinde vazifeli toplumsal çalışmacı Tülay Barulay ise Yeşilayın çalışmalarından bahsederek, “Bağımlılıkla yalnızca ülkemizde değil, dünyada da çok büyük sorun haline geldi. Gençlerimizin farklı bağımlılık tipleriyle yaşadığı sorunlara farklılık kazandırmayı önemsiyoruz. Alkol, husus, tütün, davranışsal bağımlılıklar, teknoloji ve kumar olmak üzere her türlü bağımlılıkla ilgili çalışmalar yürütüyoruz.” diye konuştu.

OMÜ Bağımlılıkla Çaba Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Figen Çavuşoğlu da bağımlılığın ne olduğu ve bağımlılıklardan korunmak için neler yapılması gerektiğiyle ilgili bilgi verdi.

Seminerde Samsun Siber Hatalarla Uğraş Şube Müdürlüğü grupları de dijital bağımlılıklar, internet dolandırıcılığından korunma, inançlı internet kullanımı hakkında bilgilendirmede bulundu.

Seminerin akabinde Kaymakam Yıldırım, İlçe Sıhhat Müdürlüğünü ziyaret etti.

Seminere Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, İlçe Emniyet Müdürü Barik Çiçek, İlçe Jandarma Kumandanı Binbaşı Mustafa Kemal Celik, İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, İlçe Sıhhat Müdürlüğünde misyonlu psikolog Gökhan Cüre ve toplumsal çalışmacı Furkan Arın da katıldı.

Kaynak: AA / Yaşar Karaman – Aktüel

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin