Samsun: Samsun’da, Anadolu Öğretmen Lisesi Temeli Atıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun’da, iş adamı Aziz Atik, Büyükşehir Belediyesi ve Yeşilkent Belde Belediyesi işbirliğiyle yapılacak “Aziz Atik Yatılı Anadolu Öğretmen Lisesi”nin temeli merasimle atıldı.

Büyükşehir Belediye Lideri Yusuf Ziya Yılmaz, 8 bin 968 metre kareden oluşan okulun 15 derslik ve 100 kişilik yatak kapasiteli olarak inşa edileceğini söyledi. 2 farklı binadan oluşacak okulun toplam 1 milyon 750 bin YTL’ye mal olacağını vurgulayan Yılmaz, “Belediye olarak 6 işadamını da yanımıza alarak fon oluşturacağız. Bu fonda birikecek parayla her 6 ayda bir ilköğretim okulunun temelini atacağız. 30 ayda 5 tane ilköğretim okulunun temelini atmayı planlıyoruz. Ayrıyeten bu müddet içerisinde 2 tane lisenin temelini atmak içinde teşebbüslerde bulunacağız” dedi.

“Samsun’un yarınında çok daha büyük projeleri ve amaçları elde edecek bir birlikteliği görmenin memnunluğu içindeyim” diyen Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise, “Samsun birikimiyle, dinamikleriyle, kalkınma yolunda sahip olduğu zenginlikleriyle ancak her şeyden evvel Samsun’a inanan Samsun’u yarınlara taşımak noktasında sorumluğunu ve kararlılığını uygulayan insan ögesiyle çok büyük maksatları gerçekleştirecek bir ildir” diye konuştu.

Konuşmanın akabinde iş adamı Aziz Atik, Ulusal Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, Büyükşehir Belediye Lideri Yusuf Ziya Yılmaz ve Samsun Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve minik öğrenciler butona basarak “Aziz Atik Yatılı Anadolu Öğretmen Lisesi”nin temeli attı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Aktüel

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin