Samsun: Ak Partili Çakır’dan Terör Ve Şiddet Değerlendirmesi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun Milletvekili Mustafa Çakır, Türk milletinin karşılaştığı terör ve şiddet olaylarının üstesinden gelebilme deneyimi ve yeteneğine sahip olduğunu tarih boyunca gösterdiğini belirtti.

Çakır, yakın tarihe bakıldığında bölücü ve kaos maksatlı terör olaylarına, yurt dışı ve yurt içinde Türk temsilciliklerine Ermeni akınlarına, 1980 öncesi ideolojik terör ve şiddet olaylarına rastlandığını ve milletin soğukkanlılık, cüret ve metanetini asla kaybetmediğini söz etti.

Türkiye Cumhuriyeti’ni, Türk milletini, anayasal hukuk sistemi, bir top mermisiyle, birkaç bombayla yıkabileceklerini düşünenlerin yanıldığını vurgulayan Çakır, “En son vazife başındaki yargıçlarımıza, hukukçularımıza, yasal vazifelerini yerine getirirken subaylarımıza, polislerimize, askerlerimize, bekçilerimize, memurlarımıza yapılan silahlı taarruzlarla bizi yıkabileceklerini sananlar yanıldı ve yanılmaya devam edecektir” dedi.

Orta Asya gezisinden yeni döndüğünü, Türk milletinin büyük bir millet ve bu milletin güçlü bir devlete sahip olduğunu, Asya steplerinden Cebelitarık’a kadar, AB ülkelerinden ABD’ye kadar bütün dünyanın bildiğini söz eden Çakır, “Bir avuç bölücü ve çete, Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkabilecek ya da zaafa uğratabilecek güçte değildir. Hukukçularımıza, subaylarımıza, polisimize yapılan akınlar nahoştur. Terörün ve şiddetin kamu nizamına ve kamu görevlilerine yönelik olmayan tipi de yakışıksızdır. Okullarımızda, kent ve mahallelerimizde, köylerimizde ömür kıymetlerinin öne çıktığı alanların kurulması, toplumsal gücümüz, dinamizmimiz, birliğimiz, barışımız ve uygarlığımız açısından önemlidir” diye konuştu.

Terörün, bilhassa yasal ve hukuksal alanda misyon yapanlara yönelmiş olmasının manidar olduğuna işaret eden Çakır, şöyle devam etti:

“Bütün terör olaylarının kamuya yönelik olanına da, istikrarlı kalkınmamıza yönelik olanına da, hayat kıymetlerimizi zayıflatacak olanına da birebir hassaslıkta toplumsal reaksiyonumuzu ve devletimizin hassasiyetini göstermek zorundayız.”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Aktüel

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin