Samsun: Samsun’da “güvenli Halat” Semineri

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube Lideri Kadir Gürkan, çelik halatların seçimi, bakım ve tamiri, iş sıhhati ve güvenliği açısından çok kıymetli olduğunu söyledi.

MMO Samsun Şubesi tarafından, “Çelik Halatların Seçimi, Kullanımı, Bakım ve Kontrolü” bahisli eğitim semineri düzenlendi. Seminerde bir konuşma yapan MMO Samsun Şube Lideri Kadir Gürkan; inşaat, denizcilik, balıkçılık, petrol, madencilik dallarında her vakit kullanılan çelik halatların seçimi, işletmeye alınması, bakım ve tamiratı, iş sıhhati ve iş güvenliği açısından çok değerli olduğunu kaydetti. Gürkan, “2004 yılındaki SSK datalarında 83 bin 830 iş kazası, 384 meslek hastalığı hadisesi meydana gelmiştir. Bunların 841’i vefatla sonuçlanmıştır. 2004 yılında iş kazaları ve meslek hastalıkları sonucu kaybedilen iş saati ise bir milyon saattir. Yaşama hakkı en temel insan hakkıdır. ILO kaynaklarına nazaran, her yıl 1.2 milyon bayan ve erkek iş kazaları ve meslek hastalıkları münasebetiyle hayatını kaybetmektedir. Yeniden tıpkı kaynaklara nazaran, her yıl 250 milyon insan iş kazaları, 160 milyon insan ise meslek hastalıkları sonucu ortaya çıkan ziyanlara maruz kalmaktadır. Buradan hareketle üretilen gücün iletilmesi ve yükün taşınması konusunda ana öge olan çelik halatların seçiminden başlayan süreçte yıllık periyodik denetimlerinin patronlar tarafından sistemli olarak yaptırılması kanun gereğidir” dedi.

Konuşmanın akabinde makine mühendisleri Ertuğrul Ener ve Serkan Ünsal, iştirakçilere “Çelik Halatların Seçimi, Kullanımı, Bakım ve Kontrolü” konusunda bilgi verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Şimdiki

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin