Samsun’da okulların tatil edildiği savı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

CHP Samsun Milletvekili Adayı Suat Yıldız, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Samsun’da yapacağı mitinge iştiraki artırmak gayesiyle kentteki okulların öğlenden sonra tatil edildiğini öne sürdü. Yıldız, “İl Ulusal Eğitim Müdürlüğü, okul müdürlüklerine, ilçe ulusal eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazı ve iletilerle ilkokul ve ortaokulları saat 14’te, liseleri saat 15’ten itibaren, okul kıymetlendirme toplantıları yapmak için tatil etmeleri gerektiğini bildirdi” dedi.

Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 17: 00’te Samsun’da miting düzenleyecek. CHP Samsun Milletvekili Adayı Suat Yıldız, dün yaptığı açıklamada, mitinge iştiraki artırabilmek hedefiyle kentteki tüm okulların bugün öğlenden sonra tatil edildiğini öne sürdü. Yıldız, şunları söyledi:

“İLKOKUL VE ORTAOKULLAR SAAT 14’TEN, LİSELER SAAT 15’TEN İTİBAREN TATİL EDİLDİ”

“Seçim çalışmalarımız tam süratiyle devam ediyor. Bugün de Samsun’un ilçesi Alaçam’dayız. Alaçam’da seçim faaliyetlerimizi ilçe liderimiz, ilçe bayan kolları lideri ve başkalarıyla birlikte yürütüyoruz. Sevgili Samsunlular; yalnız üzücü bir şey yaşıyoruz. Biliyorsunuz ki yarın saat 17: 00’de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Samsun’da olacaklar. Ama Ulusal Eğitim Müdürlüğü, her vakit olduğu üzere Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü, okul müdürlüklerine, ilçe ulusal eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazı ve bildirilerle yarın ilkokul ve ortaokulları saat 14’te, liseleri saat 15’ten itibaren, okul kıymetlendirme toplantıları yapmak için tatil etmeleri gerektiğini bildirdi. Biz, okul aile birliği liderlerinin toplantısı ya da okulların kıymetlendirme yapacağını düşünmüyoruz. Zira biz, eğitim topluluğu ile içli dışlıyız. Münasebetiyle bunun, alanlarda, Cumhurbaşkanı geldiği için, alanlarda eski kalabalığı sağlayamayan AKP’nin bir oyunu olduğunu düşünüyoruz.”

“MESAJ ATARAK BASKI YAPILMASI UTANÇ VERİCİDİR”

Memur-Sen Samsun Vilayet Temsilcisi Hamdi Yıldız da Samsun’da misyon öğretmenlerin telefonlarına, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 4 Mayıs Perşembe günü saat 17’de Samsun Cumhuriyet Meydanı’na geliyor. Tarihi buluşmaya tüm üyelerimiz davetlidir” iletisi gönderdi.

Bu duruma reaksiyon gösteren Eğitim-Sen Samsun Şubesi Lideri Esin Gür ise bugün yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“14 Mayıs seçimlerine az bir müddet kala, adaylığını açıklamış olan Cumhurbaşkanı’nın Samsun’da yapmayı planladığı mitinge iştirak konusunda kamu çalışanlarına, öğrencilere, öğretmenlere baskı yapıldığı, bilhassa öğlenden sonra idari toplantılar konularak öğretmenlerin mitinge yönlendirildiği, kimi yatılı öğrencilere ve öğretmenlerimize okul müdürleri eliyle ve baskısıyla mitinge katılmaları konusunda telkinde bulunulduğuna ait duyumlar bize de gelmektedir. Üstelik iktidar ve patronla bağını bilhassa yandaşlık formunda kuran birtakım sendikaların üyelerine ileti atarak mitinge katılmaları konusunda telkinde bulunmaları, baskı yapmaları, nitekim utanç verici bir olaydır. Eğitim-Sen Samsun Şubesi olarak şunu bir sefer daha söz etmek isteriz ki kamu çalışanlarının, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin devlet eliyle kamu gücüyle ve yandaş sendikaların yönlendirmesiyle siyasete alet edilmesine karşı her türlü hakkımızı kullanacağımız bilinmelidir.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin