OMÜ Minibüsçüler Kooperatifi’nden ‘valiz ücreti’ açıklaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun’da üniversite sınırında çalışan bir dolmuş sürücüsünün, dolmuşa valizle binmek isteyen öğrencilerden fiyat talep etmesi, öğrenciler tarafından cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrencilerin depremzedeler için yurtlarından ayrılarak memleketlerine döndüğü sırada çekilerek toplumsal medyada paylaşılan imaj yansılara yol açtı.

“Fırsatçılık diye görünüyor lakin inanın o denli bir durum yok”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Minibüsçüler Kooperatifi üyeleri ise bir ortaya gelerek açıklama yaptı. Minibüsçüler ismine konuşan Kooperatif Lideri Demirci, “Araçlarımızda depremzedelerden ve öğrenci arkadaşlardan valizleri için para aldığımız tarafında karalama kampanyası ve fırsatçı durumuna düşürme üzere olaylar ile karşı karşıya kaldık. Bu türlü sıkıntı bir süreçte bizim afetzedelerimizden, öğrenci arkadaşlarımızdan valizleri için mutlaka fiyat talebi kelam konusu değildir. Bizim buradaki en büyük sorunumuz öğrenci arkadaşlar yanlarında 4-5 valizle geldiklerinde yolcu koltuklarını kapatmak zorunda kalıyoruz. 14 kişilik olan bir araçta 4 kişilik kapasitesi kapattıktan sonra mecburen kapattığımız koltuğun fiyatını talep etmek zorunda kalıyoruz. Bununla ilgili olarak da Samsun Ulaşım Dairesi’nin kent toplu taşımada makul bir yönergeleri vardır. 9. hususun 6. bendinde açık açık göstermektedir. Burada bir fırsatçılık diye görünüyor lakin inanın o denli bir durum yok. Bu biçimde lanse edilmesi bizleri üzdü. Görüntü olayının yaşandığı gün aracımız otogardan hareket edip, Atakum istikametine gelen ve içinde afetzede yahut öğrenci bulundurmayan bir araçtır. Kapalı kamerayla çekim yapılıyor ve mağduriyet oluşturuyor. Ancak bu durum sorgulama yapılmadan bizi farklı yerlere çekiyor” dedi.

“Böyle bir günde öğrencilerden para talep ettiği için şikayetçi oldum”

Görüntüyü çeken öğrenci Furkan Canbolat ise “Minibüse bindiğimde dolmuş sürücüsü valiz için ekstra fiyat talep etti. Bir Samsunlu olarak bu durumu garipsedim. Sebebini merak ederek sorduğumda fiyatlandırmayı kendisinin başlattığını söyledi ve pek haklıymış üzere şikayet edebileceğimizi tabir etti. Ben de bu türlü bir günde öğrencilerden valiz parası talep ettiği için şikayetçi oldum. Valizlerin kapladıkları koltuklardan para aldıklarını söylediler ama böylesine dolmuş bir minibüste 2 tane valizin doldurduğu koltuğun parası düşünülmemelidir. Zati bu minibüs çok doluydu” diye konuştu. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin