Okulda annesini öldüren çocuğun 39 yıla kadar mahpus cezası istemiyle davası açıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun‘da kendisini görmeye geldiği annesini okulda öldürüp, annesinin erkek arkadaşını da ağır yaralayan 17 yaşındaki çocuk hakkında 39 yıla kadar mahpus cezası istemiyle dava açıldı.

Olay, Canik ilçesi Belediyeevleri Mahallesi’nde bulunan Tevfik İleri Ortaokulu’nda 5 Ocak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, eşinden ayrılan ve çocuklarının velayeti boşandığı eşi Ali Ö.’de olan Zerrin Büyük (50), ortaokulda tahsil gören 2 çocuğunu görmek için okula gitti. Okul yönetiminin velayeti babada olan çocuklarını annesinin görmek istediğini telefonla bildirmesi üzerine Zerrin Büyük’ün 17 yaşındaki oğlu A.A.Ö. silahla okula gelip annesini okulun içinde başından tabancayla vurdu. Okulun bahçesinde bulunan annesinin arkadaşı olduğu ileri sürülen Alım İ.’yi (53) de başından ve sağ göğsünden vuran çıraklık okulu 10. sınıf öğrencisi A.A.Ö., olay yerinden kaçarak Soğuksu Mahallesi’ndeki konutlarına gitti.

Oğlunun başından vurduğu Zerrin Büyük kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Alım İ. ise ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Annesi ve annesinin erkek arkadaşı olduğu sav edilen kişiyi tabancayla vuran A.A.Ö. ise polis tarafından meskeninde yakalandı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Kavak Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi. A.A.Ö. hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede, annesini öldürmek kabahatinden Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 81/1, 31/3. unsuru gereği 18 yıldan 24 yıla, Alım İ.’yi de öldürmeye teşebbüs cürmünden 9 yıldan 15 yıla kadar olmak üzere toplam 39 yıla kadar mahpus cezası istendi. Samsun 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameyle ilgili davanın 23 Mart’ta görülmeye başlanacağı öğrenildi. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin