Samsun’da huzursuz eden bina

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun‘da yeri kayan ve önündeki yola hakikat eğilen 4 katlı bina, mahalle sakinlerini endişelendiriyor.

Samsun‘un merkez ilçelerinden İlkadım’da birtakım binaların içinde bulunduğu durum görenleri hayrete düşürüyor. Altından sokak geçen bir apartman ile tabanı kayıp yola eğilen binada da vatandaşlar yaşamaya devam ediyor. Türkiye’deki zelzelelerin akabinde tekrar akıllara gelen Samsun’daki riskli binalar etraf sakinlerini de huzursuz ediyor. Burhanettin Gazi Sokak üzerinde bulunan, yeri kayan ve yola gerçek eğilen binada vatandaşlar oturmaya devam ederken, etraf sakinleri ise riskli binaların kentsel dönüşüme sokulmasını istiyor.

“Deprem mahallemize büyük hasar verir”

Muhtemel büyük bir sarsıntının İlkadım’da birçok binayı yıkabileceğini tabir eden mahalle sakini Mürsel Yıldırım, “47 yıldır bu mahallede otuyorum. Olası bir sarsıntıda çok sayıda bina yıkılabilir. Burada binalar dere çakılı ile yapıldı. Bu çakılların vakit geçtikçe sertleştiği söylenir. Binaların altyapısı ya da temelleri sağlam mı orası tartışılır. Ayrıyeten mahallemizde riskli binalar var. Altından su geçen binada kayma oldu. Başka binalarda ise kayma olmadı” dedi.

“Eski binaların yıkılıp, kentsel dönüşüme alınması gerekiyor”

Eski ve riskli binaların yıkılması gerektiğini belirten mahalle sakini Muhittin Aydemir, “Çok eski binaların yıkılması gerekiyor. İlçe halkı olarak tedirginiz. Geceleri rahat uyuyamıyoruz. Burası üzere eski yerleşimlere kentsel dönüşümün gelmesi lazım. Mahalle sakinleri olarak kentsel dönüşüm bekliyoruz” diye konuştu.

4 katlı binanın yeri kaydı yola hakikat eğildi

Yetkililerden edinilen bilgiye nazaran Zeytinlik Mahallesi’nde Yunus Emre Ortaokulu inşaatı sırasında 4 katlı bir binada kayma oldu. Tabanı kayan bina Yıldıray Sokak üzerinden geçen yola yanlışsız eğildi. Yıkılma riski olan binada hala vatandaşlar ikamet ederken, etraf sakinleri ise huzursuz olduklarını yetkililere bildirdi. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin