Bakan Muş: “Türkiye’ye giydirilmek istenen bu meczup gömleğini yırtıp atacağız”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yeni yüzyılda Türkiye‘nin başına örülmeye çalışılan çoraplara müsaade verilmeyeceğini belirterek, “Biz kurtuluş gayretinin başlatıldığı bu kentten Türkiye‘ye giydirilmek istenen bu mecnun gömleğini yırtıp atacağız. Biz Türkiye‘nin başına örülmek istenen bu çoraba müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun 1. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Muş, liste başı adayı gösterildiği Samsun’da partisinin seçim uyum merkezi (SKM) açılışına katıldı. İlkadım Kaymakamlık Binası yanındaki açılışta vatandaşlara seslenen Bakan Muş, Samsun adaylığı ve gündem hakkında değerli açıklamalarda bulundu.

Türkiye‘ye giydirilmek istenen bu mecnun gömleğini yırtıp atacağız”

Yeni yüzyılda Türkiye‘nin başına örülmeye çalışılan çoraplara müsaade vermeyeceklerine değinen Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Biz kurtuluş uğraşının başlatıldığı bu kentten Türkiye‘ye giydirilmek istenen bu mecnun gömleğini yırtıp atacağız. Biz Türkiye‘nin başına örülmek istenen bu çoraba müsaade etmeyeceğiz. Anlaştıkları tek nokta Erdoğan gitsin. Sonrası kaos. Bakın Türkiye haritası masaya yatırılıyor. O bakanlık senin, bu kurum benim, bu banka senin. Bunlar paylaştırılıyor. Pahalı arkadaşlar, biz bu paylaşımları daha evvel görmüştük. Bu paylaşımların sonucu Türkiye’ye daima maliyetle döndü. Türkiye’nin imkanları daima heba oldu. Ne oldu da Türkiye’nin bakanlıkları, kurumları bölüşülüyor, paylaşılıyor. Nizamülmülk, Büyük Selçukluların veziri Siyasetnameyi yazıyor. Siyasette devlet adamı. Nizamülmülk’ün bir kelamı var. Bir işi diyor 2 şahsa vermeyin, iş ortada kalır. Kimse sorumluluk almaz diyor. Burada 7 bireye verilmiş. Nizamülmülk’ün bin sene evvel söylediğini, tam aykırısını bin sene sonra yapıyorlar. İradenin olmadığı yerde yönetim olmaz. Bakın bugün Türkiye’de terör çok şükür minimize edilmiş vaziyette. Güvenlik sağlanmış vaziyette. Hudut ötesinde bu elebaşları artık içeride barınamıyor, saklanamıyor, dışarıya kaçıyor, onları devletin ilgili kurumları tek tek elimine ediyor. Pekala Pkk‘nın uzantısı HDP’nin desteklediği bir hükümetle hangi vali, hangi emniyet müdürü nasıl operasyon talimatı verecek? Onayı nasıl verecek kıymetli arkadaşlar? Bunları konuşmamız gerekiyor. Bunları milletimize Samsunlu hemşehrilerimize anlatmamız gerekiyor. Zira ‘ben diyor dayanak veriyorum buraya’ diyor. Bunun bir karşılığı olacak. Bunun bir sonucu olacak diyor. Açık açık alenen söylüyorum ve bakın Ahmet Türk, ‘Öcalan’ın özgürleşme süreci başlamıştır’ diyor. Çocuklarımızı katleden, Türkiye’yi canlarını yakan onlarca insanımızın sakat kalmasına sebep olan, emniyet mensuplarımızın gazi olmasına sebep olan, terörist elebaşına bu ülkede hiç kimse lakin hiç kimse özgürlük hakkı tanıyamaz, veremez. Fakat o denli bir yürek alınıyor ki bir yerden ve çıkıp da birisi bunları ne yalanlıyor ne de bunlara net bir hal koyuyor. Herkes üç maymunu oynuyor. Yavuz Ağıralioğlu dayanamadı, isyan etti, ayrıldı gitti. ‘ Pkk‘nın gölgesinde olamayız’ dedi. Hasebiyle biz Kurtuluş Savaşının meşalesinin yakıldığı bir kentte o denli bir yanıt vereceğiz ki bunlara en büyük tokadı, en büyük şamarı buradan yiyecekler” dedi.

“14 ayda 1 aday çıkartan masa, Türkiye’yi yönetmeye talip”

Millet İttifakı’nı oluşturan partiler ve onları destekleyenleri eleştiren Bakan Mehmet Muş, “Nedir Türkiye’deki uğraş? Nedir gayretimiz, uğraşımız, maksadımız. Sizleri buraya getiren heyecan, motivasyon nedir? Pahalı arkadaşlar, dünyada güç istikrarları değişiyor. Hem ekonomik üretim kapasiteleri, ekonomik üretim merkezleri değişiyor hem de siyasal güç merkezlerinde önemli gayretler yaşanıyor. Biz bu devirde Türkiye’yi hem kelamı sayılır hem de ekonomik olarak daha yeterli bir noktaya taşıdık. Mukayese ettiğiniz vakit Türkiye 20 yılda çok daha ileriye gitmiş bir ülkedir. Ulusal gelirini 10 bin doların üzerine çıkartmış, dış ticareti 700 milyar dolarlara çıkmış bir iktisattır. Hasebiyle 85 milyonluk nüfusuyla 780 bin kilometre kare ve yüz ölçümüyle ve iktisadıyla devasa bir ülkeyiz. Türkiye’de biz bu gayretleri veriyorken kime karşı veriyorsunuz? Siyasi rakipleriniz var. Siyasi rakiplerinize karşı veriyorsunuz. Vatandaşın karşısına çıkıyorsunuz. Vatandaş olanları anlatıyor. Biz anlatıyoruz. Ona nazaran bir tercihte bulunuyor. Ancak bu sefer bir fark var. Evet bir masa var arkadaşlar. 6 artı 1. Evet, 6 artı 1 masası var. Yakından takip ediyorsunuz. 7. yeni ortaya çıktı. O da oturdu masaya. Onlara itimat olmaz. 7 parti yürütmenin içerisinde. 7 cumhurbaşkanı yardımcısı bir de cumhurbaşkanı var. Türkiye’yi yönetmeye talibiz diyorlar. Lakin bu masa yaklaşık 14 ay evvel kuruldu. 14 ayda lakin aday belirlendi. Lakin bir aday belirlenebildi o da belirlenemedi. Bir kaos çıktı hatırlarsanız. Bir tartışma çıktı. Masayı birisi terk etti. Terk ettikten sonra söylenen kelamlar kıymetli arkadaşlar. Bazen biz unutuyoruz, aklımızdan çıkıyor fakat hatırlatmakta yarar var. Siyasi hırslar, ihtiraslar, kuyruklu palavralar masaya söyleniyor bu. Kumar masası diyor, noter masası diyor, sonra o kumarı inkar ettiler. Çevirmeye çalıştılar. Bizde masa yok zira biliyorsunuz kıymetli arkadaşlar, ‘kumar masada oynanır’. Sonra da onları inkara kalktılar. Noter olmayacağız dediler. ‘Milletin iradesini yansıtma vasfını kaybetmiştir bu masa’ dendi. Hakikat mu? Gerçek. Bunlar söylendi mi? Söylendi. Bu masaya bunlar söylendi. Daha fazlası da söylendi” diye konuştu.

“Milletin iradesine saygısızlık”

Cumhurbaşkanı kararı için masadaki öbür ortakların da tıpkı fikirde olması fikrini eleştiren Bakan Muş, “3 gün içerisinde ne oldu bu noter masası mı değişti? Kıskaç mı ortadan kalktı? Milletin iradesini, hissiyatı kaybeden masa bunu geri mi kazandı? Aday mı değişti? Anlayış mı değişti? Yaklaşım mı değişti? Kimler, hangi odaklar, nasıl ve ne halde devreye girip tekrar masadan kalkan ortak masaya döndürüldü. Türkiye’yi yönetmeye talip bir yapı var karşımızda. Biz de AK Parti, Cumhur İttifakı olarak pek disiplinli, planlı, programlı gidiyoruz. Bir taraftan da Türkiye’yi yönetmeye talibiz diyenlerin birbirine söylediği kelamlar var. Tekrar bir diğeri ‘Eğer cumhurbaşkanı karar alırsa tek başına bizim onayımız olmadan kriz olur’ diyor. Artık buradaki Samsunlular oy veriyorlar değil mi? Oradaki her bir partinin farklı farklı oy oranları var. Birisi yüzde 20 alıyor, birisi 10 alıyor, birisi 2 alıyor, birisi sıfır virgül 1 alıyor, birisi sıfır virgül 2 alıyor, biri sıfır virgül 3 alıyor. 4 partiyi topladığınız vakit yüzde 1 olmuyorlar lakin kararlar ortak alınacak. Ama millet iradesi bir adedine yüzde 25 vermiş. Öbürüne sıfır virgül 1 vermiş. Fakat karar veriyorken 0,1 ile yüzde 25 tıpkı gücü kullanacak. Bu millet iradesine saygısızlık değil mi? Milletin iradesi bu formda tecelli etmedi ki” formunda konuştu.

“Terör ele başları Kılıçdaroğlu’nun adaylığını tarihi fırsat olarak görüyor”

Pkk ve başka terör elebaşlarının Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı’nı desteklediğini hatırlatan Mehmet Muş, “Daha problemlisi ve tehlikelisi ve bizim asla ve asla kabul edemeyeceğimiz olan kısmına geliyorum bedelli arkadaşlar. Türkiye çok uzun vakittir terörle gayret ediyor. Farklı terör örgütleri ile çaba ediyor lakin bir adediyle bilhassa Türkiye’nin bir kısmının bölünmesini merkezine alan PKK terör örgütüyle çok uzun vakittir gayret ediyor ve bunun bir siyasi uzantısı var. Bunları saklamaya, gizlemeye, eğip bükmeye, karnımızdan konuşmaya gerek yok. Net olacağız, net konuşacağız. Onun güdümünde olan bir parti var. 7. ortak oldu. 6 artı 1 diyorken, o geldi 7 oldu. Artık bu geldi masaya oturdu. Ancak başkaları diyordu. Bir tanesi bilhassa. ‘Onların olduğu yerde biz olmayız’ diyordu. PKK’nın elebaşları takviye açıklamaları yapıyorlar. HDP aday çıkartmayarak 7’li masanın ortak adayını destekleme kararı alıyor. Pekala neyin karşılığında. Efendim bakanlık verilecek vesaire, bakanlığın ötesinde bir pazarlığın döndüğü aşikar. Nedir o pazarlık? HDP sözcülerinin açıklamalarına baktığınız vakit bunu görebilirsiniz. Ne diyor? Özerklik diyor. Öz idare diyor. Türkiye’nin bir bölgesiyle alakalı, ‘Türkiye diyor masa kazandığı takdirde Suriye’deki varlığını sonlandıracaktır’ diyor. Zira Türkiye’nin orada olması orada bir yapılanmanın önüne geçiyor. Onu engelliyor. Pekala biz masada olmayız diyen bu parti masada var mı? Var. Birebir yere dayanak veriyor mu? Veriyor. Bakın. PKK’nın elebaşlarından Sabri Ok. Terörist taşıyor, takviye açıklaması yapıyor. Tekrar kırmızı bültenle aranan bir başka terörist başı Remzi Kartal, ‘Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla alakalı tarihi bir fırsat geliyor önümüze’ diyor. Hangi tarihe fırsat kıymetli arkadaşlar? Neyin fırsatı? Artık bunları konuşmadığımız vakit güya bunlar yokmuş üzere davranamayız. Bunlar var pahalı arkadaşlar. Ecevit’in bir kelamı var. ‘Sırf 2-3 tane daha oy almak için Türkiye’nin bir bölgesini bölmek isteyen bir yapıyla nasıl bir arada olabiliriz’ diyor. O devirdeki tenkitlerini herkes biliyor” tabirlerini kullandı.

“Samsun’u daha üste taşıyacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın”

İlk defa Samsun’dan aday gösterilecek olmasının heyecanını da yaşadığını belirten Bakan Muş şunları söyledi:

“Samsun hem nüfusuyla, hem iktisadıyla Karadeniz’in en büyük ili. Türkiye’nin kıymetli vilayetlerinden, değerli limanları içinde barındıran hem bir ticaret hem bir sanayi hem bir tarım hem de bir turizm kenti. Hasebiyle bizim bunların hepsini içinde barındıran bu türlü çok fazla ilimiz yok. Bu ender vilayetlerimizden bir tanesi ve biz bu ili daha fazla nasıl üstlere taşırız daha fazla nasıl güçlendiririz, refahını daha fazla nasıl arttırabiliriz, üretim gücünü daha fazla nasıl artırabiliriz kanıları ile bu hayallerle Samsun’dan aday oluyoruz. Hükümetlerimiz periyodunda milletvekillerimiz, bakanlarımız, kentin pek çok problemini çözmüş, kıymetli katkılar sunmuş, kenti Türkiye’de belirli bir noktaya taşımışlar. İnşallah biz de hem onların takviyeleri hem teşkilatımızın gücü hem Ticaret Bakanlığının uhdesindeki alanlar ve öbür bakanlıkların sorumluluk alanlarıyla birlikte üzerine koyarak Samsun’u daha üste taşıyacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın. Samsun kurtuluş gayretinin fişeğinin yakıldığı kent. Çaba buradan başladı, tam yüz yıl evvel. Bugün biz Türkiye’nin ikinci yüzyılı için Samsun’dayız. Türkiye’nin ikinci yüzyılını inşa edeceğiz. Türkiye’yi bu ikinci yüzyılda çok daha farklı yerlere taşıyacağız.”

Açılış programına ayrıyeten AK Parti Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan, Yusuf Ziya Yılmaz, Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı ile milletvekili adayları ve partililer katıldı. Program, konuşmaların akabinde açılış kurdelesinin kesilmesi ve seçim uyum binasının gezilmesiyle son buldu. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Siyaset

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin