Nebiyan’da oryantiring heyecanı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Oryantiring Küme Karşılaşmaları Gençler A-B yarışları 19 Mayıs ilçesi Nebiyan Dağı Şenlik alanında yapıldı.

19 Mayıs Belediyesinin katkılarıyla bölgesel olarak 17 vilayetten 30 ekibin katıldığı yarışlarda 350 atlet parkuru tamamladı. Türkiye Oryantiring Federasyonu Samsun Vilayet Temsilciliği tarafından koordine edilen yarışta 22 hakem vazife yaptı.

Koşarak harita ve pusula ile istikamet belirleme sistemiyle yapılan bir dayanıklılık sporu olan oryantiring yarışları birinci olarak Nebiyan Tabiat Şenliği ile birlikte 19 Mayıs ilçesinde yarışılmaya başlandı. Akabinde ilçenin farklı noktalarında 19 Mayıs Belediyesi katkılarıyla çizilen haritalarla birlikte yarışlara ilgi artmaya devam etti. Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü tarafından Nebiyan’da yaklaşık 2 kilometrekare alanda hazırlanan haritada yarışmacılar evvelden belirlenen amaçları bulmaya çalıştı.

“Artık milletlerarası boyutta bu bölgede yapılmasını istiyoruz”

19 Mayıs Belediye Lideri Osman Topaloğlu yaptığı açıklamada, “17 vilayetten yaklaşık 350 sportmen yarışlar için ilçemizde bulunuyor. Oryantiring sporunu birinci olarak 2019 yılında Nebiyan Tabiat Şenliği’nde Samsun Vilayet Temsilciliği ile birlikte ilçemizde gerçekleştirmiştik. Akabinde her yıl farklı etkinliklerde ve belediyemizin katkılarıyla hazırlanan farklı haritalarda bu yarışlar gerçekleşti. Biz bu yarışların artık memleketler arası boyutta bu bölgede yapılmasını istiyoruz” dedi.

Yarışlar sonunda dereceye giren gruplara ve atletlere, 19 Mayıs Kaymakamı İbrahim Civelek, 19 Mayıs Belediye Lideri Osman Topaloğlu,19 Mayıs İlçe Jandarma Kumandanı Üsteğmen Serkan Kalınbacak, Okul Sporları Şube Müdürü İbrahim Irmak ve Samsun Oryantiring Vilayet Temsilcisi Eray Kurtoğlu tarafından madalyaları verildi. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin