Samsun’da polis teşkilatının 178. kuruluş yıldönümü kutlandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun‘da polis teşkilatının 178. kuruluş yıldönümü kutlamaları dualar eşliğinde yapılırken, şehit mezarlarına da karanfil bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Türk Polis Teşkilatı’nın 178. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde program düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunma merasimi ile başlayan program, Kıranköy Polis Şehitliği ve Asri Polis Şehitliği’ndeki anma programları ile devam etti.

Törende erdem defterini imzaladıktan sonra konuşan Samsun Vilayet Emniyet Müdür Vekili Nihat İtina, “Kuruluş tarihinden bu vakte kadar canlarını vatan için vermekten çekinmeyen siz kahramanlara minnet ve şükranlarımızı iletmek üzere huzurunuzdayız. Sizlerin emaneti olan bu vatan toprakları gerektiğinde tıpkı fedakarlığı yapmaya hazır olan bizlere emanettir. Uğruna can verdiğiniz bedelli emanetleri sonsuza dek yaşatmak ve sahip çıkmak bizlerin en kutsal vazifeleridir. Bizler, Cumhuriyet’in ve ulusal bütünlüğümüzün, Atatürk unsur ve inkılapları ile temel hak ve özgürlüklerin koruyucuları, birçok tehlikeye göğüs germiş ve bu uğurda canını vermekten çekinmemiş bir teşkilatın mensupları olarak, sizlerin fedakarlığını büyük bir gururla yüreğimizde taşıyacağız ve uğrunda şehit düşerek pak kanlarınızla suladığınız bu kutsal vatan topraklarının her karışında nöbet tutmaya devam edeceğiz. Geride bıraktığınız yakınlarını her daim milletimizin ve devletimizin en değerli emanetleri olacaktır. Yeriniz cennet, ruhunuz şad olsun” dedi.

Törenlere ayrıyeten Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Karadeniz Kıyı Güvenlik Kumandanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Samsun Vilayet Jandarma Kumandanı J. Kd. Alb. Ömer Ersever, 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Ogün Şahin ile teşkilat mensupları ve protokol üyeleri katıldı. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin