Bakan Mehmet Muş: “Kurumu ziyana sürükleyen birine Türkiye’yi emanet edemeyiz”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Mehmet Muş, “Geçmişte yalnızca bir kurumu yönetip onun da bilançosunu ziyana sürükleyen birisine koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni emanet edemeyiz” dedi.

Bakan Mehmet Muş, partisinin milletvekili adayları ve partililer ile Samsun’un Terme ilçesindeki seçim uyum merkezinin açılışında konuştu. Ülke idaresinin işin ehline verilmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Mehmet Muş, “Devlet yönetimi, devleti yönetmek bir irade koymayı gerektirir. İrade olmayan bir yerde devlet yönetim edilmez. Bir küçük apartman sitesinin idaresinde bile irade koymazsa oradaki yönetici apartmanı yönetemez. Kaldı ki 84 milyon nüfusu olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden bahsediyoruz. 1 trilyon dolara yaklaşan ekonomik büyüklüğü, 700 milyarın üzerinde dış ticaret hacmi bulunan, 100 milyar dolara yaklaşan hizmet ihracatıyla devasa bir ülke burası. Hasebiyle bu ülkenin yönetim edilebilmesi için memleketi yönetmeye talip olanın bu işin hakkını veriyor olabilmesi lazım. Her vakit deriz ya ‘Emaneti ehline teslim edin.’ Ehil burada duruyor, görüyorsunuz” diye konuştu.

Yönetimde deneyimin büyük kıymet arz ettiğini vurgulayan Bakan Muş, “Tecrübe karar vereceğiniz vakit değerli bir şeydir. Dünyada güç istikrarlarının değiştiği, üretim merkezlerinin değiştiği bir periyotta, bu gayretin olduğu bir yerde memleketi emanet edeceğimiz kişinin bu deneyim ve birikime sahip olması gerekir. Geçmişte yalnızca bir kurumu yönetip onun da bilançosunu ziyana sürükleyen birisine koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni emanet edemeyiz” sözlerini kullandı.

“Millet İttifakı ve HDP ortasında pazarlık yapılmıştır”

Konuşmasında Millet İttifakı ile HDP görüşmelerine değinen Bakan Muş, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Millet İttifakı’nın seçimde PKK’nın dayanağına muhtaçlığı var. PKK’nın siyasi partisi kim? HDP. Bunu oturdular, konuştular HDP aday çıkartmadı, ‘Biz Kemal beyefendisi destekleyeceğiz’ dediler. Burada bir pazarlık yapılmıştır. PKK’nın hedefi ne? Türkiye’nin bir bölgesini bölmek. Artık ‘Tarihi bir fırsatın eşiğindeyiz’ diyor PKK’lılar. Kemal beyin seçilmesiyle alakalı ‘Bize bir milat olacak’ diyorlar. Atatürk biliyorsunuz 1919 yılında Kurtuluş Savaşı uğraşını başlatmak için Samsun’a çıktı. Samsun bu sebeple değerli bir kent. Samsun’da kurtuluş uğraşı örgütleniyor, hazırlık yapılıyor. Erzurum ve Sivas Kongreleri toplanıyor. Pekala, 100 yıl evvel Samsun ne için uğraştı? Ulusal Uğraş’ı niçin verdi madem biz Türkiye’nin bir bölgesini verecektik? 40 yıldır biz neyin uğraşını veriyoruz? ‘Bunun ismine özerklik diyebilirsiniz. Öz idare diyebilirsiniz’ diyor. Kim diyor bunu? Kemal Bey’in danışmanı Nuşirevan Elçi. CHP Genel Merkezi’nde Türk bayraklarını kaldırıp röportaj veren kişi.”

Seçim uyum merkezi açılışında Togg’un T10X akıllı aygıtı da sahnelendi. Vatandaşlar, Togg’a ağır ilgi gösterdi. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Siyaset

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin