Karadeniz’in birinci bisiklet çalıştayı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekolojik Hayat Bisiklet Derneği, Karadeniz’de ki birinci bisiklet çalıştayını Samsun‘da düzenlendi.

2014 yılında Samsun‘da kurulan ve Ordu’da temsilciliği bulunan Ekolojik Ömür Bisiklet Derneği Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı dayanağı ile Samsun‘da “En Pakı Bisiklet” projesini hayata geçirdi. Hayata geçirilen projenin birinci faaliyeti olarak Atakum İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında Cumhuriyet’in 100. yılında 55 okulda 2023 öğrenciye ulaşmak için seminerlere başlandı.

Proje kapsamında ayrıyeten Samsun‘un birinci bisiklet çalıştayı olan “İklim Dostu Kentler İçin Bisiklet” çalıştayı düzenlendi. Düzenlenen çalıştayda iklim krizi, iklim krizi ile gayrette bisikletin ehemmiyeti, Samsun‘da bisikletli ulaşım ağı ve ulaşım ağının geliştirilmesi konusunda eksikliklerin tespiti, bisikletlilerin genel sıkıntıları ve tahlil teklifleri masaya yatırıldı. Ayrıyeten Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından Samsun’da bisikletli ulaşımı geliştirmek ismine hayata geçirilen ve projesi basamağında olan çalışmalar konusunda iştirak sağlayan tüm kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve bisikletliler bilgilendirildi.

Düzenlenen çalıştaya ‘Cyclist’ müellifi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bir devir bisiklet şefliği yapmış olan Tanzer Kantık, Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Lideri Kadir Gürkan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Etraf Meseleleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nurdan Gamze Turan, Vilayet Sıhhat Müdürlüğü’nü temsilen Mehmet Faruk Ayaş, Atakum Belediyesi’ni temsilen Elif Ceren Yyılmaz, Ulaştırma Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Şefi Zafer Uluğ, Caddenin Efendileri Motosiklet Kulübü Lideri Hakan Kıvrak, Bisikletliler Derneği Samsun Vilayet Temsilcisi Tarık Torun, Samsun Etraf Şehircilik ve İklim Değişikliği Vilayet Müdürlüğü’nü temsilen Şinasi Ertan, Atakum İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğünü temsilen Burak Eren katıldı. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin