SPOR Ulusal güreşçi Alperen Berber’in gayesi olimpiyat şampiyonluğu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli güreşçi Alperen Berber’in maksadı olimpiyat şampiyonluğu

VIDEO YOK

Emre ÖNCEL/SAMSUN, (DHA)- SAMSUNLU ulusal güreşçi Alperen Berber (18), gayesinin olimpiyat madalyası olduğunu belirterek, ‘İtalya’nın Roma kentinde 25-31 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen U17 Dünya Güreş Şampiyonası’nda 80 kiloda altın madalya kazandım. İdolüm Hamza Yerlikaya. Ben ayrıyeten Samsun’un yeni Yaşar Doğu’su da olmak istiyorum’ dedi.

Kariyerinde Dünya ve Avrupa şampiyonluklarının yanı sıra Avrupa üçüncülüğü de bulunan Samsun Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Ulusal Ekip sportmeni Alperen Berber, maksatlarını anlattı. DHA’ya özel açıklamalarda bulunan ulusal güreşçi, İtalya’nın Roma kentinde 25-31 Temmuz 2022’de düzenlenen U17 Dünya Yıldızlar Şampiyonası’nda 80 kiloda karşılaştığı Azerbaycanlı İsmayil Rzayev’i 3-2 yenerek altın madalya kazandığını hatırlatarak, güreşe çok küçük yaşta başladığını tabir etti. Babasının güreş antrenörü olduğunu, çocukluğundan bu yana mindere aşina olduğunu lisana getiren lise son sınıf öğrencisi Alperen Berber, ‘Güreş bana küçük yaşlarda bir oyun olarak geliyordu. Babam atletlerini çalıştırırken ben de oyun oynuyordum. Vakit geçtikçe kendimi güreşin içerisinde buldum. Güreşe tam da bu biçimde başladım. Çalışmalarıma Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesinde devam ediyorum. Bunun dışında da daima ulusal kadroda bulunuyorum. Önümüzde Gençler Dünya Şampiyonası var. Burada yarışacağım, inşallah en hoş halde vatanımı ve Samsun’umuzu temsil edeceğim’ dedi.

‘SAMSUN’UN YENİ YAŞAR DOĞU’SU OLMAK İSTİYORUM’

Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Alperen Berber, kelamlarını şöyle sürdürdü:

‘Her atletin hayali olduğu üzere benim de hayalim olimpiyat şampiyonu olmak. Bunun için çalışıyorum. İdolüm olan Hamza Yerlikaya, ‘Asrın Güreşçisi’ unvanını kazandı. Ben de bunun yanında Samsun’un yeni Yaşar Doğu’su olmak istiyorum.? (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yeni

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin