Samsun’da Cumhurbaşkanlığı Seçim Uyum Merkezi açıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Samsun‘da Cumhurbaşkanlığı Seçim Uyum Merkezi açılışında konuşan Atakum Belediye Lideri Cemil Deveci, “Türkiye adım adım her yerde 81 vilayette, tıpkı 1919’da olduğu üzere, bahtını eline aldı. Kendi geleceğini kendisi tayin ediyor. 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde siyasi tarihimizde var olan tüm takımlar, tüm siyasi datalar bir çatının altında toplandılar ‘geleceğimizi istiyoruz’ diyorlar. Türkiye bunu daha önce yapmıştı yüzyıl evvel, artık bir daha tekrarlıyor. Önümüzdeki süreç Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyet’i tekrar inşa edeceğiz” dedi. Açılışta, Memleket Partisi’nden ve milletvekilliği adaylığından istifa ederek CHP’ye katılan Doğukan Ekiz’e CHP Samsun Vilayet Lideri Fatih Türkel tarafından parti rozeti takıldı.

Samsun’un Atakum ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde Cumhurbaşkanlığı Seçim Uyum Merkezi dün açıldı. Açılışa CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Atakum Belediye Lideri Cemil Deveci, İBB Halk Ekmek İdare Şurası Lideri ve Samsun Seçim Uyum Merkezi Sorumlusu Özgen Nama, İBB Meclisi CHP Küme Başkanvekili Doğan Subaşı ve vatandaşlar katıldı.

“KURULUŞUN BİRİNCİ ADIMININ ATILDIĞI BİR KENTTEYİZ”

İBB Halk Ekmek İdare Şurası Lideri ve Samsun Seçim Uyum Merkezi Sorumlusu Özgen Nama şunları söyledi:

“Burada yalnızca 13. Cumhurbaşkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim ofisini açmıyoruz. İkinci yüzyılın tıpkı yüzyıl evvel, kurtuluşun, kuruluşun birinci adımının atıldığı bir kentte, açmaktan memnunluğunu ve sorumluluğunu içimde hissettim ve burada olduğum için kendimi çok şanslı ve keyifli hissediyorum. Uygun ki bu türlü bir açılışta bir ortadayız. Bundan 100 yıl evvel bu topraklara, bağımsızlık özgürlük müjdeleyicisi olan birinci Samsun olmuştur. İkinci yüzyıla da maalesef 22 yıllık demokrasinin rafa kalktığı, hukukun ayaklar altına alındığı, özgürlüklerin ortadan kalktığı, yarı karanlık devrinin de sona ereceği yüzyılın birinci adımı da yeniden Samsun’dan atılacaktır. O nedenle Samsunlulara çok şey düşüyor. Burada Samsunspor’un birincilliği kutlamasını görüyorum. Uzun yıllar ortadan sonra hatırladığım kadarıyla 11 yıl ortadan sonra, Samsunspor tekrar üstün lige yükseldiyse, herhalde Samsunlular da 22 yıllık orta karanlık devri sona erdirmeye hazır mıdır? Hazır olup da bunu başaracağından hiç kuşkumuz yoktur. Sizlerin de buraya sahip çıkacağınızı bu tertemiz Samsun halkının oylarına sahip çıkacağını yalnızca oy kullanmak değil, her okulda, her sandıkta, her katta misyonlu addedeceğiniz kendiniz istekli bir canhıraş bir seçim kampanyasında etkin rol alacağınızı biliyorum.”

“TÜRKİYE KENDİ GELECEĞİNİ TAYİN EDİYOR”

Atakum Belediye Lideri Cemil Deveci şöyle konuştu:

“Türkiye adım adım her yerde 81 vilayette, tıpkı 1919’da olduğu üzere, bahtını eline aldı. Kendi geleceğini kendisi tayin ediyor. 100 yıllık cumhuriyet tarihinde siyasi tarihimizde var olan tüm takımlar, tüm siyasi datalar bir çatının altında toplandılar ‘geleceğimizi istiyoruz’ diyorlar. Türkiye bunu daha önce yapmıştı yüzyıl evvel, artık bir daha tekrarlıyor. Önümüzdeki süreç Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyet’i yine inşa edeceğiz. Türkiye’ye kastedenler, bilhassa dışarıdan Türkiye’yi dize getirebileceklerini düşünenler iddia edenler, hayal kuranlar birinci adım kentini izlesinler. Onların gençlerini bayanlarını izlesinler. Yolunuz açık olsun.”

“MEMLEKET SORUNUNUN BİR MODÜLÜ OLACAĞIM”

Memleket Partisi’nin Samsun 3. sıra milletvekili adayı Rüstem Kara’nın akabinde, seçime sayılı günler kala 5. sıra adayı olan Doğukan Ekiz de partisinden ve milletvekilliği adaylığından istifa ederek CHP’ye katıldı. Açılışta CHP’ye üye olan Doğukan Ekiz’e CHP rozeti CHP Samsun Vilayet Lideri Fatih Türkel tarafından takıldı. Doğukan Ekiz şunları söyledi:

“Değerli yol arkadaşlarım demeden yapamayacağım zira hepimiz yol arkadaşı olduk. Öncelikle beni bağrınıza bastığınız için, sizlere canı gönülden teşekkür ediyorum. Bizler uğraşa başladığımızda, siyasi gayrete başladığımızda bu yola gençler için çıktık. Samsun’da yaşayan gençler ismine yola çıktık. Geldiğimiz noktada gençlerle birlikte bu yolda yürümeye devam ediyoruz. Başladığımız parti itibariyle de geldiğimiz nokta da şunu söz etmek isterim ki problem Memleket Partisi sıkıntısı değil, bu dakikadan itibaren, memleket sıkıntısı haline gelmiştir. Ben de bu memleket probleminin bir kesimi olmak ismine bugün CHP saflarına katıldım. Atatürk’ün yolunda, Atatürk’ün ışığında bütün genç arkadaşlarımla birlikte bu çabada daima birlikte yol yürüyeceğiz ve sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ülkemizin 13. Cumhurbaşkanı yapmak için sonuna kadar çalışacağım.”

“KARADENİZ BU SEÇİME DAMGAZINI VURMALI”

İBB Meclisi CHP Küme Başkanvekili Doğan Subaşı ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Değerli dostlar sizlerle birlikte olmaktan çok memnunum. Bugün Genel Liderimizin Cumhurbaşkanı adayımızın ve Ekrem liderimizin Mansur liderimizin birlikte katıldığı mitinglerden bir tanesi, benim memleketim Balıkesir’deydi. Ben de Ekrem liderime bir ileti attım, ‘sen benim memleketimdesin, ben de senin memleketindeyim’ dedim. Zira Karadeniz bizim için çok kıymetli, ben küçüklüğümden beri Samsun’un bilhassa Samsun Karadeniz deyince herhalde birinci akla gelen kenttir. En büyük kentidir. Münasebetiyle Karadeniz’de oylarımızın çok yükselmesi gerekiyor. Karadeniz bu seçime damgasını vurmalı. Bunun için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Çok sayıda arkadaşımız bölgede, İstanbul’dan buraya da dayanak için geldi. Bunu da bu vesileyle iletmek istiyorum. Tabi bu Millet İttifakı’nı oluşturan partiler yalnızca seçim için seçimi kazanmak için bir ortaya gelmiş partiler değil. Bu beraberlik bir kaynaşma, birleşme, helalleşme, kardeşleşme hareketidir. Bunu bu türlü kabul edelim. Bu ülkede, bir küme insan bir öbür küme beşere rahatlıkla vatan haini terörist diyebilmektedir. Bizim bunları aşmamız gerekiyor. Bizim yapacak çok işimiz var. Çok işimiz var hepimizin. Ülkemizi içinde bulunduğumuz bu enkazdan daima birlikte çıkarmalıyız. Bu yalnızca bir partinin bir kişinin yapacağı iş değildir. Bütün millet olarak ayağa kalkacağız. ve bu işi halledeceğiz. Bu işin başlangıcı Samsun’du tekrar Samsun olacak.”

CHP PM üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ise, “Artık yaşadığımız problemli günleri geride bıraktığımız sayılı günlere yaklaştık. Milletin huzuru için hiçbir şey yapmayan, görmezden gelen yuvasında huzur var mı, tenceresi kaynıyor mu, diye aşına bile bakmayan bir iktidar artık yoluna gidecek. Bizler büyüyerek Halil İbrahim soframızı genişleterek ve umutları yeşerterek ilerliyoruz” dedi.

Kaynak: ANKA / Siyaset

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin