TİP Samsun Vilayet Başkanlığı Atakum’da seçim uyum merkezi açtı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Türkiye Emekçi Partisi (TİP) Samsun Vilayet Başkanlığı, Atakum ilçesinde seçim uyum merkezi açtı. Açılışta konuşan TİP Samsun Milletvekili Adayı Arslan Bolat, “Verdiğimiz gayret, sağ ve solun çabası değil. Verdiğimiz gayret, ilericinin ve gericinin uğraşı değil. Verdiğimiz çaba, çağdaşlığın ve muhafazakarlığın çabası değil. Bu gayret, uygunun ve berbatın uğraşı. Bu uğraş, üsttekinin ve aşağıdakinin mücadelesi” dedi.

TİP Samsun Vilayet Başkanlığı’nın Atakum’da seçim uyum merkezi dün merasimle açıldı. TİP Samsun Vilayet Lideri Ümit Özçelik, açılışta, “Marx’ın Kapital’in önsözünde dediği üzere, ‘Anlatılan, senin hikayendir’. Anlatılan, bizim hikayemizdir yoldaşlar. Biz, bir kıssayı yazıyoruz, geçmişten bugüne süregelmiş olan. Bugünden yarına aktarma erdemi de bir ömür uzunluğu omuzlarımızda. Onur nişanesi olarak taşıyacağımız bu ulu çabamızın sesini en üst perdeden duyurmak istiyoruz” diye konuştu.

“VERDİĞİMİZ UĞRAŞ, DÜZGÜN VE BERBATIN MÜCADELESİ”

TİP Samsun Milletvekili Adayı Arslan Bolat ise şunları söyledi:

“Verdiğimiz uğraş, sağ ve solun çabası değil. Verdiğimiz uğraş, ilericinin ve gericinin uğraşı değil. Verdiğimiz uğraş, çağdaşlığın ve muhafazakarlığın çabası değil. Bu gayret, uygunun ve berbatın gayreti. Bu gayret, üsttekinin ve aşağıdakinin gayreti. O yüzden siz, bugün buraya, seçim uyum merkezine gelmediniz. Siz, bugün buraya, güzellerin konutuna geldiniz. Siz, bugün buraya, üsttekini aşağıya indirip omuz hizasında yargılayacak olan insanların konutuna geldiniz. Dostlar, öbür bir ülke gelip topraklarımızı zehirlese, sularımızı öteki tarafa akıtsa, tepelerimizi patlatsa savaşa gireriz değil mi? Lakin bunu işverenler, sermayedarlar, rant peşinde koşan beşerler yaptığı vakit, bu yasal oluyor. Dostlar, kalbinize sorun, bu yasal mıdır? Bir kağıt modülünde bir insanın imzası altında olduğu için, bu yasal mıdır? Yasal olabilir mi? Olamaz. Bizim verdiğimiz çabayı onlar anlayamaz. Zira bizim verdiğimiz uğraş parayla alakalı değildir.

“SIRADAN İNSANLARIN SIRA DIŞI UĞRAŞ EDECEĞİ ZAMANDAYIZ”

Bizim verdiğimiz çaba rant ile alakalı değildir. Bizim verdiğimiz çaba, omuz hizamızdaki beşerler içindir. Eray içindir, Artun içindir, Serkan içindir, İstek içindir, doğmuş çocuklarımız, doğacak çocuklarımız içindir. Bizim verdiğimiz uğraş, bu toprağın üzerinde nefes alan her canlı içindir. İşte bunu anlayamazlar yoldaşlar. İşte bu noktada bizi yenemeyeceklerinin farkında değiller. Ben, alelade bir beşerim. Beni bir çay ocağında çay içerken, bir kafede kahve içerken ya da ellerinde poşetlerle konuta hakikat yürürken omzuma çarparsınız ve yanınızdan çeker giderim. Ben sıradan bir beşerim. Lakin artık sıradan insanların sıra dışı olmasının gerektiği bir zamandayız. Sıradan insanların sıra dışı bir çaba etmesi gereken zamanlardayız. Lütfen dostlar, sıra dışı olun ve uğraşımıza omuz verin. Bizi sevmekle, bize sempati duymakla kalmayın. Lütfen bizim uğraşımızın bir neferi olun.”

“FAŞİZMİN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖRDÜM”

TİP Samsun Milletvekili Adayı Tunahan Gök ise şöyle konuştu:

“Samsun’da avukatlık mesleğini icra etmekteyim. Birebir vakitte farklı bir alan olan hayvan hakları hukuku üzerinde çalışmakta ve kurmuş olduğum derneğe başkanlık yapmaktayım. Konya Barınağı da olmak üzere birçok toplumsal olaya dahil oldum. En çok da bu olaylar da faşizmin gerçek yüzünü gördüm. Bir küme hayvan hakkı savunucusunun karşısına 100 tane polis götüren bu zihniyete karşı durmak, bu zihniyete gereken yanıtı vermek için dernek kurdum. Bu derneğimizde hayvanlarımızı usulsüzce toplayan, onları etraftan koparıp ormanlara, sağa sola atıp vefata terk eden zihniyete meydan okuduk ve kabahat duyurularında bulunduk. Davaları takip ettik. Bizim için ezilen, hakkı gasp edilen herkes yoldaşımızdır. Patileri olanlarda buna dahildir. Bu çabayı sürdüreceğiz.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin