Üreticiye yağlık ayçiçeği tohumu takviyesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Yağlık Ayçiçeği Üretimini Geliştirme Projesi” ile Samsun‘un Havza ilçesinde 121 çiftçiye yüzde 75 hibeli 121 torba yağlık ayçiçeği tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Havza Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen tohum dağıtım merasimine konuşan Samsun Vilayet Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “Samsun’da proje kapsamında 8 ilçede yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı. Çitçilerimize yüzde 75 hibeli ayçiçeği tohumluğu dağıtacağız. Ayçiçeği dünyada yağlı tohumlar ortasında en fazla ekim oranına sahip bitki. Kişi başı tüketimine nazaran de ülkemizde kıymetli bir eser. Yağlık ayçiçeği üretiminde çok azda olsa bir açığımız var. Bu ve buna misal projeler ile bu açığı da kapatacağız. 2022 yılı datalarına nazaran vilayetimizde 213 bin dekar alanda 55 bin ton bir rekoltemiz var. Bunun karşılığında Samsun’da yağlı ayçiçeği üretimine verilen dayanak yaklaşık 33 milyon lira. Bize bu hususta dayanak veren Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ve çiftçilerimize teşekkür ederim. 2023 üretim döneminin çiftçilerimize güzel olmasını dilerim” dedi.

Havza Belediye Lideri Sebahattin Özdemir, “Havza Belediyesi olarak her vakit çiftçilerimizin ve çiftçilerimize takviye olan kurumlarımızın yanındayız. Gerek Samsun Büyükşehir Belediyemiz gerek ile Tarım ve Orman Vilayet Müdürlüğümüz çiftçilerimize kıymetli takviyeler vermekte. Projeye katılarak takviye veren tüm çiftçilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmalar sonrası Havza’da 121 çiftçiye yaklaşık 2 bin 500 dekar alanda dikim yapılmak üzere 121 torba yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı.

Törene ayrıyeten, Havza İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Havza Ziraat Odası Lideri Coşkun Genç, Havza Muhtarları Derneği Lideri Adem Şahin, Ilıca Tarım Kredi Kooperatifi Lideri Seydahmet Ünal ve projeden faydalanan çiftçiler katıldı. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / İktisat

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin