Millet İttifakı Parti Vilayet Liderleri Ortak Basın Toplantısı Düzenledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Samsun’da Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin vilayet liderleri, Saadet Partisi Vilayet Başkanlığı’nda ortak basın toplantısı düzenledi. Saadet Partisi Vilayet Lideri Salih Şen, “Birbirimize benzemek zorunda değiliz lakin birbirimizle kaynaşıp bir ve bir arada olup, en uygununu yapmak ülke, vatan, millet, bayrak için en uygununu yapmaya çalışacağız” dedi. CHP Samsun Vilayet Lideri Fatih Türkel de “Bu millet ve bu ülke savaşa gitmiyor. Buradan, iktidar partisi, MHP ezcümle Cumhur İttifakı bileşenlerine sesleniyorum, artık milleti germeyin. Biz kardeşçe, müzikler söyleyerek, türküler söyleyerek el ele, kol kola, gönül gönüle bir demokrasi şöleni yaşamak istiyoruz” diye konuştu.

CHP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti Samsun vilayet liderleri, Saadet Partisi Vilayet Başkanlığı’nda ortak basın toplantısı düzenleyerek seçim sürecine ait değerlendirmelerde bulundu.

“BİRBİRİMİZE BENZEMEK ZORUNDA DEĞİLİZ”

Saadet Partisi Samsun Vilayet Lideri Salih Şen şunları söyledi:

“Burada tahminen, bir ittifaktan kelam ediliyor. Bu ittifak 6 partiden oluşan bir ittifak üzere görünüyor. Biz şunu diyoruz; şu andaki süreçte 21 yıldır hatta daha uzun müddette tek renklilik, tek seslilik tabirini kullanıp diğerine kelam hakkı vermeyen bir idare anlayışından, çok sesliliğe adil paylaşıma, hak ve özgürlük adaletin tesis edilmesi için bir uğraş içerisinde olacağız. Bizlere en kıymetli düşecek görevlerden bir tanesi de bu parti vilayet liderleri, teşkilatları ve örgütleri genel merkezde ve Meclisimizdeki bu çok renklilik şu misyonu bizim üzerimize yüklüyor. CHP, en yeterli CHP’lilerden oluşup en âlâ halde bu ülkede hizmet etmek zorundadır. Bana benzemek zorunda değil ben de CHP’ye ya da başka partilere benzemek zorunda değilim. Demokrat Parti en düzgün biçimde partisini ve ülke hizmetlerini vazife alıp yapmak zorunda. Birbirimize benzemek zorunda değiliz lakin bir birimizle kaynaşıp bir ve bir arada olup, en uygununu yapmak ülke, vatan, millet, bayrak için en düzgününü yapmaya çalışacağız.”

“BU SEÇİM AK ÇOCUKLAR İLE AÇ ÇOCUKLAR ORTASINDA OLACAK”

DEVA Partisi Vilayet Lideri Kebire Birer Türk, şunları söyledi:

“Türkiye’de seçime artık 2 haneli sayılardan düştüğümüz son 7 gündür. Hepimiz çok heyecanlıyız ve alandayız. Sizlerde bizlere eşlik ediyorsunuz. Bu seçim aslında bu Türkiye seçimi, bence partiler üstü bir seçim. O yüzden bugün 6’lı masa olarak bizler nitekim en büyük ispatıyız diye düşünüyorum. Bu seçim demokrasi ile otokrasinin seçimi. Bu seçim ihale baronlarıyla konuta ekmek götürme gayreti veren babalar ortasında olacak. Bu seçim gelin daima birlikte tedbirler alalım porsiyonları küçültelim diyenlerle, yarın çocuğumun beslenmesine ne koyarım diyen anneler ortasında olacak. Bu seçim 3-4 tane kurumdan maaş alanlarla taban fiyatla minimum fiyatla iş bulamayan gençler ortasında olacak. Bu seçim liyakat ile sadakat ortasında olacak. Hak ile batıl ortasında olacak ve seçim ak çocuklar ile aç çocuklar ortasında olacak. Bugün prestijiyle aslında Türkiye’de sahiden konuşmamız gereken mevzular sokak. Yani halkın durumu. O yüzden de gayretimiz bunun için bu gayrette el ele, omuz omuza, gönül gönüle verdik, birbirimize benzemeyebiliriz lakin paydamız ortak. Paydamız Türkiye, paydamız vatan, paydamız millet, paydamız topraklarımız.”

“AKP DEHŞETTEN ISLIK ÇALMAYA, İFTİRALAR ATMAYA BAŞLADI”

CHP Samsun Vilayet Lideri Fatih Türkel ise konuşmasında şunları söyledi:

“Millet İttifakı’nın iktidarına, 6 gün kaldı. Artık milletin canının burnuna geldiği noktada ülkede hukukun adaletin, demokrasinin rafa kaldırıldığı noktada, iktisadın duvara dayandığı noktada 6’lı masa diye addettiğimiz 6 tane büyük önder bir ortaya geldi. Taşın altına daima birlikte elini soktu. Sonra bu 6’lı masa liderimizin da işaret ettiği üzere Halil İbrahim sofrasına evrildi. Halil İbrahim sofrasının etrafında birleşe birleşe büyüyen, Millet İttifakı’nın partileri, örgütleri, teşkilatları gecesini gündüzüne katarak milletvekili adaylarıyla birlikte, örgütleriyle birlikte gecesini gündüzüne katarak gayret veriyor. Emek veriyor ve halkın iktidarını ilmek ilmek örüyor. Çok savlı bir kelam söyledim. İktidarımızdan evvelki son basın toplantımız dedim. Bunu inanarak söylüyoruz. Bunu bilerek söylüyoruz. Bunu alandan aldığımız, geri dönüşler, kamuoyu yoklamaları, anketler doğrultusunda söylüyoruz. Alışılmış ki biz iktidara yürürken, halk iktidara yürürken, Millet İttifakı iktidara yürürken, AKP’de hazımsızlıkları net olarak görmeye başladık. Gerek Samsun’da gerek Türkiye genelinde. Birileri çıkıp 14 Mayıs’ta milletin önüne koyulacak sandık sonucunda yapılacak demokratik değişimi, bir darbe olarak addediliyor, ulusal bir darbe olarak addediliyor. Hani bir laf vardır, mezarlıktan geçerken korkarız ıslık çalardık. Artık AKP’si ıslık çalmaya başladı. İftiralar atmaya başladı.

“KORKMAYIN BU ÜLKE SAVAŞA GİTMİYOR, SEÇİME GİDİYOR”

Daha dün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu, Erzurum’da özelikle altını çizerek belirtmek isterim ki, belediye lideri ve kent bürokrasisinin provokasyonları sonucunda Ekrem İmamoğlu’nun canına kastedildi taşlandı. Biz savaşa gitmiyoruz. Biz demokratik teamüller gereği millet önümüzdeki pazar günü seçime gidiyor, sandık başına gidiyor. Korkulacak bir şey yok. Rahat olun 21 yıllık iktidarınızın sonucunda ülkemizin geldiği nokta, uçurum olabilir. Ekonomiyi bitirmiş olabilirsiniz. İnsan hakları, demokratik hak ve özgürlükler, hukuk, adalet bu ülkede sizin iktidarınız vaktinde bir sürü zede almış olabilir lakin bir daha tabir etmek istiyorum. Bu millet ve bu ülke savaşa gitmiyor. Buradan, iktidar partisi, MHP ezcümle Cumhur İttifakı bileşenlerine sesleniyorum, artık milleti germeyin. Biz kardeşçe, müzikler söyleyerek, türküler söyleyerek el ele, kol kola, gönül gönüle bir demokrasi şöleni yaşamak istiyoruz.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin