TİP Samsun Milletvekili Adayı Arslan Bolat: ‘Kazanma ihtimalimiz olmayan hiçbir yerden seçime girmedik’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

TİP Samsun Milletvekili Adayı Arslan Bolat, “Türkiye Emekçi Partisi toplamda 49 vilayette ve 52 bölgede seçime giriyor. Kazanma ihtimalimiz olmayan, Yeşil Sol Parti’yi keseceğimizi düşündüğümüz, CHP’ye de ziyan vereceğini düşündüğümüz hiçbir yerde seçime girmedik. Bu kadar net” dedi.

TİP Samsun Milletvekili Adayı Arslan Bolat, Eflatun Kitap ve Kafe’de dün “Neden seni seçmeliyim?” isimli aktifliğe katıldı. Aktiflikte moderatör ve konuklar tarafından yöneltilen soruları yanıtlayan Bolat, iştirakçilere seçimden sonraki süreç hakkında da bilgi verdi. Bolat, şunları söyledi:

“DEMOKRASİYİ MONARŞİDEN AYIRAN ŞEY; MUHALEFETİN OLMASIDIR”

“Bizim parti olarak yapmaya çalıştığımız şey, Türkiye‘nin kırmızı çizgilerini çizmek. Bu da ne demek? Evet her idare formunda bir iktidar olur. Evet monarşide de bir iktidar vardır, kraliyette de bir iktidar vardır. Fakat demokrasiyi bunlardan ayıran şey muhalefetin var olup olmamasıdır. Bizim en baştan beri talip olduğumuz şey hakikaten bir muhalefet yapılması. Biz Türkiye‘nin geldiği noktada yaşadığı külfetlerin bir kısmının da hatta büyük bir kısmının da tesirli bir muhalefetin, örgütlü bir halk çabasının ve birebir halde bir sınıfsal çabanın var olmayışından kaynaklandığını düşünüyoruz. O yüzden benim burada vereceğim her yanıt, öncelikli olarak şunu göz önüne almak gerekiyor bence, ben muhalefete talibim.

“BENİM DERDİM SAMSUN”

Benim derdim, Samsun içerisinde olan şeyler. Geçenlerde motosikletli kuryelerle alakalı bir görüşme yaptık. Onlarla alakalı bir toplantımız vardı. Bana bir iki arkadaşımız şey dedi, siyasetçi üzere konuşmuşsun, vaatler vermişsin gibisinden şeyler söylediler. Orada da şöyle bir durum vardı, biz motosikletli kuryelerle 5-6 yıldır çalışıyoruz. İstediğimiz tek bir şey vardı: MYK dokümanı yani mesleksel yeterlilik evrakı. Herkes gelsin kurye olamasın, mantık bu aslında. Bunun için o kadar uğraştık, Kenan Sofuoğlu’yla görüştük, uğraştık, ettik, olmadı. Dedim ki ben gidersem oraya bunu bir biçimde anlatmaya çalışacağım. Aslında daima içimizde olan düşüncelerimizi lisana getirmek istiyoruz.”

“İŞ TEMİNATI DİYE BİR SAÇMALIK VAR TÜRKİYE’DE”

Bir iştirakçinin ‘Kimseye anlatmadığınız bir projeniz var mı?’ sorusuna karşılık veren Bolat, şunları söyledi:

“Kimsenin bilmediği bir projem yok. Benim en çok kaygı ettiğim şey şu. Bunu daha evvel gençlik forumunda da söyledim. Ben avukat olduğum için ve personellerin içinden geldiğim için. ‘İş güvencesi’ diye bir saçmalık var Türkiye‘de. Nedir iş teminatı? 6 aydan fazla kıdemi varsa bir çalışanın, 30 taneden fazla da çalışanı varsa o iş yerinin, dava açıp işe dönmek için dava açıyor, davayı kazanırsa ve işveren isterse işe alıyor. İstemezse de tazminatlarını ödüyor ve yolluyor. Yollarken de mahkemeler 2-3 yıl sürüyor. Yalnızca 4 ay boşta geçirdiği süreyi veriyor. Bunları da işten çıkarttığı tarihteki fiyat üzerinden ödüyor. Benim en çok içime kaygı olan ve bana meşakkat olan şey bu. Ben bunun düzeltilmesi için uğraşmak istiyorum. Zira benim çok fazla sendikaya üye olduğu için işten atılan müvekkilim var. Konuştuğumuzda anlatıyoruz. Şu kadar tazminat alacaksınız. 12 maaş sendikadan ötürü işten atılan tazminat alır. ‘Avukat Beyefendi uygun ya arabayı yenilerim, çocuğun kredisini kapatırım, konutun kredisini kapatırım’ diyorlar. 2,5 sene sonra dava bir bitiyor. ‘Avukat Beyefendi ya 3 maaşlık para geldi bana’ falan yapıyor.

“KAZANMA İHTİMALİMİZ OLMAYAN HİÇBİR YERDEN SEÇİME GİRMEDİK”

Türkiye Personel Partisi toplamda 49 vilayette ve 52 bölgede seçime giriyor. Yani Türkiye‘de seçime girilmesi için kaide 41 bölge. 41’den daha fazla bölgede seçime giriyoruz ve rastgele bir formda seçimi kazanma ihtimalimiz olmayan hiçbir yerde bölgeye girmiyoruz. Neden? Zira öteki partiler çok büyük hazine yardımları alırken, örnek vereyim, bir parti yalnızca 1 yıl için hazine yardımı olarak 450 milyon lira alırken, Türkiye Emekçi Partisi’nin tüm Türkiye için seçim bütçesi ne kadardır sizce? 20 milyon lira. O yüzden biz kazanma ihtimalimiz olmayan hiçbir yerden seçime girmedik birincisi bu. Samsun’da bu ihtimali gördüğümüz için girdik ikincisi bu. Üçüncüsü Yeşil Sol Parti’yi keseceğimizi düşündüğümüz hiçbir yerde seçime girmedik. Dördüncüsü CHP’ye de ziyan vereceğini düşündüğümüz hiçbir yerde seçime girmedik. Bu kadar net.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin