AK Parti’li Karaaslan, Samsun’da şehit yakınları ve gazilerle bir ortaya geldi Açıklaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ak Parti Genel Lider Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Bafra ilçesinde şehit aileleri ve gazilerle bir ortaya geldi.

Samsun’dan milletvekili adayı olan Karaaslan, Bafra Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir dünya önderi olduğunu ve çok büyük işler başardığını söyledi.

Şehit ailelerinin evlatlarının yerini tutamayacaklarını lakin “Bizleri de bir evlat üzere görün” dediklerini lisana getiren Karaaslan, şöyle devam etti:

“Aile olmamız buradan geliyor. Terör örgütlerinin kelamda elebaşları ve vatan hainleri görüntüler gönderip ‘Biz Kılıçdaroğlu ile birebir maksada yürüyoruz, onu destekliyoruz’ diyorsa millet olarak bunun karşısında durmamız gerekir. Birileri, ‘Biletimizi aldık dönüyoruz’ diyorsa millet olarak oylarımızla bunun karşısında durmamız gerekir. Şayet, ‘Kazanımlardan geri adım attıracağız, biz bunları durduracağız, yaptırmayacağız, İHA’lara, SİHA’lara, bu yapılanlara dokunacağız’ deniliyorsa bunlardan vazgeçmememiz gerekir. Şayet Mustafa Kemal Atatürk’ün birinci adımı attığı kentin evlatlarıysak, Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolun birinci adımı bu kentten atıldıysa, koca bir Anadolu coğrafyasını bu kent aydınlattıysa, birileri çıkıp, ‘100 yıllık Cumhuriyeti değiştiriyoruz’ diyorsa o vakit buna fırsat vermememiz gerekir. Bu noktada üzerimizdeki sorumluluk yalnızca bize değil, koca bir millete ilişkin. Milletimizin sorumluluğunun hakkını vereceğine gönülden inanıyorum.”

Karadeniz’de keşfedilen doğal gazın yüzyıllardır birebir yerde olduğunu lakin onu çıkaracak irade bulunmadığını vurgulayan Karaaslan, “Otomobil 60 yıl evvel de yapılmıştı. O gün hayata geçseydi bugün her şey farklı olabilirdi fakat maalesef 50 metre gitti, ‘Durdu, akaryakıtı bitti’ dediler. ‘Türkler zati yapamaz, neden bu işlerle uğraşıyorsunuz? Siz bırakın biz size araba göndeririz’ dediler ve yıllarımız kayboldu. O İHA’lar, SİHA’lar bugün yapıldı fakat. Türkiye öteki bir düzeye geçti. Kelamın özü şu, düne nazaran bugün çok daha güçlüyüz, güç olanı aştık, artık daha kolay olan kaldı önümüzde. İnşallah zorların akabinde artık çok daha feraha ulaşacağız.” diye konuştu.

Karaaslan, bir mühlet evvel Diyarbakır’ı ziyaret ettiğini anlatarak, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Daha evvel yakılıp yıkılan, çukur aksiyonları, terörden en çok ziyan gören bölgedeydim. Artık orası cıvıl cıvıl, gençler gitar çalıyor, çocuklar koşturuyor, beşerler alışveriş yapıyor. Olması gerektiği üzere. Esasen o denli olması gerekir. Yıllardır kepenkleri kapattılar, insanlara zulüm yaptılar, dehşet iklimini hakim kıldılar, bombalar patlattılar. Sonra Diyarbakır annelerinin yanına gittim. Onların da değişik bir acısı var. 11 yaşında, 12 yaşında, 10 yaşında evlatlarını alıp dağlara kaçırmışlar, senelerce haber alamamışlar. Bir kısmı bu süreçte yeni dönmüş lakin bir kısmı hala evladının resmi ile gece gündüz orada duruyor, gözyaşıyla nöbet tutuyor. Terör örgütünün siyasi uzantısına bu anneler kepenk kapattırdı. Senelerce onlar esnafa kepenk kapattırmıştı, bu sefer onların kepenlerini anneler kapattırdı. Anne yüreği şayet yanmışsa onun üstüne kimse hesap yapmasın, asla muvaffakiyete ulaşamaz.”

Karaaslan, daha sonra Hikmet Hacıbaşıoğlu Çocuk Tiyatrosu Fotoğraf Atölyesi Kültür ve Sanat Galerisi’ndeki çini kursu ile organize sanayi bölgesinde ziyaretlerde bulundu.

Programlara Bafra Belediye Lideri Hamit Kılıç ile AK Parti Bafra İlçe Lideri İbrahim Semiz de katıldı.

Kaynak: AA / Emre Dilek – Siyaset

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin