Lider Deveci: “Demokrasi kültürünü oluşturmalıyız”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atakum Belediye Lideri Av. Cemil Deveci, Samsun Ordulular Buluşması’nda, derneklerin kente değerli katkılarını olduğunu belirterek, “Bizim kentimizde demokrasi kültürünü oluşturmamız gerekir” dedi.

Atakum Belediye Lideri Av. Cemil Deveci, Samsun’da yaşayan Ordulular tarafından gerçekleştirilen Millet İttifakı adayları buluşmasında vatandaşlarla bir ortaya geldi. Mahallî idarelerin temel vazifelerinden birinin kentte demokrasi oluşturmak olduğunu belirten Lider Deveci, “Hem siyasi partiler hem sivil toplum örgütleri hem de kentte yaşayanlar el birliği ile bunu yapabilmeliler” diye konuştu.

“Kent ömrüne kıymetli katkı”

Başkan Deveci, derneklerin kent ömrüne kıymetli katkıları olduğunu tabir ederek, “Dernekler içinde yaşadığımız kent kültürünü edinmeliler, kendi kültürlerini de aktarmalılar. Demokrasiyi var edecek, güçlendirecek ve ömür biçimi haline dönüştürebilecek olan gücün bir ayağı, sivil toplum örgütleridir. Her birey, vatandaşlık şuuruna ulaşırsa ve vatandaşlık sorumluluğunu yerine getirebilirse; kim yönetirse yönetsin, halka istediğini yapamaz. Zira o, itiraz eden soran sorgulayan ve demokratik bir ülkenin peşinde olan ve o hak ile hukuku anayasadan alan bir vatandaş bireydir. Bizim bu demokrasi kültürünü oluşturmamız gerekir. Mahallî idarelerin temel vazifesi bu. Hem siyasi partiler hem sivil toplum örgütleri hem de kentte yaşayanlar el birliği ile bunu yapabilmeliler” halinde konuştu.

Turisti bölgeye çekme hedefi

Atakum Belediyesi’nin turizmin kesiminin kıymetli paydaşlarıyla gerçekleştirdiği Orta Karadeniz Turizm Paneli ile ilgili bilgi vererek, “Türkiye’nin turizmde önde gelen isimleri ile Karadeniz için neler yapabileceğimizi konuştuk. Karadeniz’e bir hafta, on günlüğüne gelen turistler için ne yapabiliriz? Karadeniz’e gelen insanları nerelerde ağırlayabiliriz, nereleri gezdirebiliriz ve neyi sunabiliriz? Türkiye’nin diğer yerlerinden turistleri buraya nasıl getirebiliriz? Bu bahiste çalışma başlattık. Bu çalışmalarımızı takip etmenizi ve katkı sunmanızı rica ediyorum” tabirlerini kullandı. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Siyaset

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin