Samsun Yeni OSB’de parseller OSB mülkiyetine devredildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Samsun Yeni Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ( Osb ) parsellerin OSB mülkiyetine devredildiğini, mülkiyet probleminin ortadan kaldırıldığını belirtti.

Dağlı, Valilikte, Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası İdare Şurası Lideri Salih Zeki Murzioğlu ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Samsun’da Orta Karadeniz Hür Bölgesi’nin kuruluşunun Türkiye’nin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme stratejisi doğrultusunda ülkeye ve Samsun’a ekonomik manada büyük katkı sağlayacağına işaret etti.

Samsun Merkez OSB’nin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığına ve Terme ilçesinde Samsun Yeni OSB’nin kurulduğuna dikkati çeken Dağlı, “Bugün prestijiyle memnuniyetle söz etmek isterim ki bölge sonları içindeki parseller OSB mülkiyetine devredildi ve mülkiyet sorunu kalmadı. Ayrıyeten bölgenin taslak imar planı çalışması da tamamlanmış durumdadır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından imar planı onaylandıktan sonra parselasyon planı ve oluşan parsellerin tapu tescili yapılarak yatırımcılarımıza sunulacaktır. Yeniden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın uygun görüşü doğrultusunda ön tahsis yoluyla toplanan arsa bedelleri ile üstyapı ve altyapı tesisleri inşaatı finansmanı sağlanacak ve altyapı ile üstyapı inşaatlarına acilen başlanacaktır.” dedi.

Yatırımcılara büyük avantajlar sağlayacak Samsun Yeni OSB’nin Samsun Limanı’na 16, havalimanına 6, devlet kara yoluna 1 ve demir yoluna 15 kilometre aralıkta olduğunu, ayrıyeten yapılmakta olan Lojistik Merkez Demir Yolu Yükleme Boşaltma Merkezi’ne 2 kilometre uzaklıkta yer aldığını vurgulayan Dağlı, “Bölgenin kara yolu teması Besin İhtisas OSB kavşağından sağlanacak olup, kavşak irtibatı 200 metre aradadır. Mevcut imar planında köprülü kavşak üretimi ve köprülü kavşak ile OSB ortasında 40 metre en kesitli bölünmüş yol projesi de planlanmıştır.” diye konuştu.

Bölgedeki sanayi tesislerinin üreteceği atık stokunu tabiata ziyan vermeyecek halde temizlemek için kimyasal ve biyolojik arıtma tesisinin de planlandığını aktaran Vali Dağlı, şunları kaydetti:

“Bu tesislerin inşasının altyapı tesisleriyle birlikte yapılması ve sanayi tesislerinin üretime geçtiği birinci andan itibaren hizmet vermesi sağlanacaktır. Tekrar bölge kenarı ve içinden geçmekte olan güç nakil çizgileri ve doğal gaz sınırlarının güzergahı korunacak halde planlaması yapılmış, değişiklik gerektiren sınırlarda düzenleme yapılarak sanayi parsellerinin verimli kullanılması sağlanacaktır. Yeni OSB’nin, sanayi yatırımı için ağır talep gören vilayetimizde çok uygun kıymetlendirilmesi gerektiği görülmektedir. Bu nedenle bölgenin, yüksek teknoloji üreten, ihracata dayalı, savunma endüstrisi içeren, katma bedeli yüksek eserler üreten, yeşil OSB konseptine uygun, güneş güç sistemleri ile desteklenen seçkin yatırımlara tahsis edilmesini hedefliyoruz. Velhasıl yeni OSB, projeleri titizlikle planlanmış alt ve üstyapısı, eksiksiz toplumsal ve teknik donatı alanları, her tarafıyla çevreci konsepti ve pozisyonu başta olmak üzere pek çok özelliğiyle Türkiye’nin en çağdaş ve örnek OSB’lerinden biri olacaktır. Bununla birlikte, ülkemizin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme stratejisi doğrultusunda vilayetimizin dört bir yanında bulunan tüm OSB’lerimizde altyapı ve üstyapı çalışmaları da dahil olmak üzere ağır bir formda çalışmaya devam edeceğiz.”

Dağlı, gelecek yıllarda OSB’lerde yer tahsis ettikleri firmaların yanı sıra yeni OSB’lerin ve yeni Hür Bölge’nin de faaliyete başlaması ile birlikte ihracat sayılarının da tertipli olarak artmaya devam edeceğine ve her seneyi Samsun olarak rekorla kapatacaklarına inandıklarını kelamlarına ekledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Lideri Demir de Samsun Yeni OSB’de parsellerin OSB mülkiyetine verilmesinde AK Parti Samsun Milletvekili Adayı olan Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un eforlarının olduğunu belirterek kendisine teşekkür etti.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası İdare Heyeti Lideri Salih Zeki Murzioğlu ise tüm yatırımcıların tahsis konusunda tekliflerini beklediklerini, müracaat yapanların ise tekliflerini güncellemelerini istedi.

Kaynak: AA / Fatih Mehmet Kürkçü – Şimdiki

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin