Samsun Bafra Canlı Hayvan Pazarı Şap Hastalığı Nedeniyle Kapatılmıştı, Tekrar Açıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şap hastalığı nedeniyle süreksiz olarak kapatılan Samsun Bafra Canlı Hayvan Pazarı tekrar faaliyete geçirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın aldığı karar ile şap olarak bilinen SAT-2 serotipi hastalığı riskinden ötürü süreksiz olarak kapatılan Bafra Canlı Hayvan Pazarı, hastalık riskinin ortadan kalkmasının akabinde tekrar açıldı. SAT-2 serotipi hastalığı nedeniyle durdurulan hayvan hareketleri kısıtlamasının kaldırılmasıyla birlikte canlı hayvan pazarı, 18 Mayıs itibariyle hizmet vermeye başladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Şap hastalığına hassas çeşitten hayvanların hareketlerine vilayet içi ve vilayet dışı ilkbahar şap aşılama kampanyası sürecinde getirilen kısıtlamalar belirlenen kurallar çerçevesinde 28 Nisan 2023 tarihi itibariyle kaldırılmıştır. Şap hastalığı nedeniyle karantinası devam eden yerler dışında vilayetler ortası büyükbaş hayvan sevklerinde, sevk edilecek büyükbaş hayvanların SAT-2 serotipini içeren aşı ile aşılanmış ve aşılama tarihinden 21 gün geçmiş olması, vilayetler ortası küçükbaş hayvan sevklerinde şap aşısı kaidesi aranmaması, vilayet içi büyükbaş ve küçükbaş hayvan sevklerinde şap aşısı kuralı aranmaması, iki aylık yaştan küçük sığır cinsi hayvanların sevklerinde şap aşısı koşulu aranmaması SAT-2 serotipi içeren aşı ile aşılanmamış olan hayvanların aşılanmasına aksatılmadan devam edilecektir” sözleri kullanıldı.

SAT-2 serotipi şap hastalığı, Türkiye’de görülmeden evvel gerekli tedbirler alınmaya başlanmış 3 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de tespit edilir edilmez de aktif bir çaba stratejisi süratli bir halde hayata geçirilmişti. Karadeniz Bölgesi’nin en büyük canlı hayvan pazarı olma özelliğine sahip Bafra Canlı Hayvan Pazarı 15 bin m2 alanda hizmet veriyor. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yeni

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin