50 Milyon Dolarlık Bilgisayar Kampanyası Start Aldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Dokumacılık Patronları Sendikası’nın (TÜTSİS) Türkiye genelinde başlattığı kampanya kapsamında 50 milyon dolarlık 50 bin bilgisayarın 2 bin 500 okula bağışlanması çalışması start aldı.

Samsun Mehmetçik İlköğretim Okulu’nda kampanya kapsamında TÜTSİS tarafından 16 bilgisayarın bulunduğu teknoloji sınıfının açılışı yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, bilgi çağı dünyasında bilgiyi kullanabilen, erişebilen, çağın ihtiyaçlarıyla buluşabilenlerin her vakit başarılı olduğunu söyledi. Güzeloğlu, “İlköğretim kademesinden başlayarak öğrencilerimizin, eğitimcilerin bilgiye ulaşması açısından takviye kampanyası çok önemeli. Bu tıp çalışmaların kamu kaynaklarıyla kısa vakitte sağlanması mümkün değildir. Toplumsal birliktelikte bir çok faydalı çalışmalar yapılabilir. Bu çalışma herkese örnek olmalıdır” dedi.

Zaman içerisinde 50 bin bilgisayarın okullara gönderileceğini ve bunun maddi fiyatının 50 milyon doları bulduğunu belirten Narin, “Öğretmenlerimiz bu bilgisayardan istifade edecek ve öğrencilerine her türlü sorularına karşılık verebilecek. Tüm öğretmenlerin bilgisayarı en yeterli halde bilmesi gerektiğine inanıyoruz. Dünyaya açılacak bir Türk gençliği oluşturmayı amaçlıyoruz. Bunu daima birlikte başaracağız. Öğretmenlerimizin kendilerini aşacak öğrenciler yetiştirmeleri için çok çalışmaları da gerekli” dedi.

Samsun Ulusal Eğitim Müdürü Cevdet Aydın ise, kampanya kapsamında Samsun’da 52 okulda bin 40 bilgisayarın bağışlandığını kaydetti.

Törende, kampanyada emeği geçen ve takviye veren TÜTSİS Lideri Halit Narin, TÜTSİS 2. Lideri Sadık Oğuz ve Ulusal Eğitim Eski Bakanı TÜTSİS Genel Sekreteri Metin Emiroğlu’na, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu tarafından plaket ve teşekkür dokümanı verildi. Çok sayıda davetlinin katıldığı merasim sonunda oluşturulan bilgisayar sınıfının açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Şimdiki

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin