Samsun: Samsun’da “kütüphaneler İçin” Kampanyasına İlgi Yok

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye genelinde kütüphanelerin fizikî durumlarının uygunlaştırılması, teknolojik altyapı ve donanımının çağdaşlaştırılması ve koleksiyonlarının zenginleştirilmesi gayesiyle başlatılan “Kütüphaneler İçin” kampanyasına Samsun’da ilgi gösterilmiyor.

Halkın kütüphanelerle olumlu etkileşim kurması, sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel kurumlardan sağlanan dayanaklarla kütüphaneleri sahiplenme hissinin pekiştirilmesi, kişi, kurum ve kuruluşların kütüphane kurmaya teşvik edilmesi gayesiyle 28 Mart 2006 tarihinde ülke genelinde “İster Bir Kitap İster Bir Raf”, “İster Onarın İster Donatın” sloganlarıyla başlatılan kampanya Samsun’da tesirli olmadı.

Kampanyayla ilgili Gazi Vilayet Halk Kütüphanesi’ne hiçbir takviye verilmemesi karşısında şaşıran Müdür Türkan Koca, “Bizim kütüphanemiz okuyucular tarafından büyük ilgi görüyor. Fakat, kampanyaya dayanak verilmemesi karşısında ben de şaşırdım” dedi.

Türkan Koca, Samsun’daki kişi ve kuruluşların kampanyaya ilgisini arttırmak ve takviye vermelerini sağlamak maksadıyla “Bir kütüphane yaptırın, isminiz kütüphane ile sonsuza dek yaşasın”, “Bir kütüphaneyi onarın ya da çağdaş aygıtlarla donatın, isminiz kütüphanenin bir salonuna verilsin”, “10 bin ve üzeri kitap bağışlayın, isminiz kütüphanenin bir salonuna verilsin”, “5 bin-10 bin ortası kitap bağışlayın, isminiz kütüphanenin bir kısmına verilsin”, “Bin-5 bin ortası kitap bağışlayın, isminiz kütüphane dostları köşesinde yer alsın”, “Bin kitap bağışlayın, sayın bakanımızdan teşekkür dokümanı alın”, “Bir yapıtın yayınlanmasına öncülük edin, eser size yahut istediğiniz bireye ithaf edilsin” sloganlarını ürettiklerine dikkat çekti.

Koca, kampanyaya sağlanan katkıların, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 89. Unsuru’nun 7. bendi ve 5422 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu’nun yinelenmiş 14. unsurunun d bendi gereği vergi matrahından düşebileceğini de kelamlarına ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yeni

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin