Samsun’da Büyük Türkiye Partisi Canik İlçe Bakanının da ortalarında bulunduğu 2 kişinin öldüğü silahlı akın davası başladı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun‘da Büyük Türkiye Partisi Canik İlçe Bakanının da ortalarında bulunduğu 2 kişinin öldüğü 3 kişinin de yaralandığı silahlı atak davası başladı.

Samsun‘un Canik ilçesi Soğuksu Mahallesi’nde 26 Kasım 2022’de silahlı akına uğrayan Ali Akgül, Hasan Kol, Hakan Ö., Emirhan B. ve Ercan S. yaralanmış, Ali Akgül kendisine ilişkin ofiste hayatını kaybetmişti. Yaralılardan Hasan Kol da kaldırıldığı hastanede ömrünü yitirmişti. Silahlı atakta hayatını kaybeden Ali Akgül’ün Büyük Türkiye Partisi Canik İlçe Lideri, yaralılardan Emirhan B.’nin ise yeniden birebir partinin kurucu teşkilat lideri olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili tutuklanan Emirhan B. ile tutuksuz olan Erkan İ. ve Murat A. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Davanın birinci duruşmasında tutuklu sanık Emirhan B. tutuklu bulunduğu cezaevinden Sesli ve Manzaralı Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılırken, tutuksuz sanıklar da duruşmada hazır bulundu.

Tutuklu sanık Emirhan B., “Ben kimseye ateş etmedim. Arbede sırasında havaya sıktım. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Tutuksuz sanık Ercan İ. ise, ” Emirhan’ın tezleri gerçeği yansıtmıyor. Silah sesi duydum. Maktul Hasan benim önüme düştü. Emirhan ateş etmeye devam edince kendimi korumak için Emirhan’a yanlışsız ateş ettim. Mermim bittikten sonra kaçmak zorunda kaldım” diye konuştu.

Tutuksuz sanık Murat A. ise, “Olay gecesi Emirhan benden silahımı istedi. Ben kendisine vermeyince boğazıma sarılıp silahımı aldı. Emirhan benim yanımdan ayrıldıktan birkaç dakika sonra silah sesleri duydum. Bende karakola gidip silahımı gasp ettiğini söyledim. Bu olayla hiçbir ilgim yoktur” halinde konuştu.

Duruşmada şahitler dinlendi. Mahkeme ileri bir tarihe ertelendi. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yeni

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin