OKA tarafından desteklenen 18 proje için muvaffakiyet evrakı merasimi düzenlendi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından Samsun’da desteklenerek tamamlanan 18 proje için muvaffakiyet evrakı merasimi düzenlendi.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Cerrahi El Aletleri ve Sıhhat Müzesi’nde düzenlenen merasimde yaptığı konuşmada, OKA’nın endüstriden tarıma, turizmden sıhhate, toplumsal hizmetlerden etraf ve şehirciliğe kadar çok geniş yelpazede yatırım bahislerinde değerli rol üstlendiğini söyledi.

Samsun’da 2021’den bugüne kadar tamamlanan 18 projeye bakıldığında Vezirköprü’den Terme’ye, Çarşamba’dan Havza’ya kadar kentin birçok ilçesinde eser bırakıldığının görüldüğünü anlatan Dağlı, “Samsun’a bedel katan, yatırımcılarımıza daha yeterli ve kaliteli hizmet sunum aracı olan bütün projeler kentimizin kalkınması ve refahı için son derece değerlidir. Devletimizin siyasetleri çerçevesinde bu fırsatlardan Samsun’un daha fazla faydalanabilmesi için kurum ve kuruluşların OKA’nın planlama ve yatırım dayanak imkanlarını zorlaması büyük ehemmiyet taşımaktadır. Kurum ve kuruluşların kalkınma ajansı ile hareket ettikleri mevzuları çeşitlendirmesinin de yerinde bir teşebbüs olacağını düşünüyorum.” sözlerini kullandı.

Ajanslardan para almak için projelere başlanılamayacağını lisana getiren Dağlı, şunları kaydetti:

“Böyle projelerde sonuca varılamamıştır. Bir projeniz var ve başlangıç suyuna muhtaçlık duyulduğunda kalkınma ajansları bunlara yanıt verecek kurumdur. Mantık bu olunca da projelerin başarılı olma oranı yüzde 100’e yaklaşıyor. Kamu kurumlarımız da bu alanda hoş projelerle kendilerini aşikâr ediyor. Proje ünitelerinin güçlü olması ve nelerin yapılabileceğinin bilinmesi gerekiyor. Kurumlar vizyonları sayesinde yoluna devam edecektir. Kalkınma ajansının maksadı yalnızca projelere dayanak vermek değildir. İlin endüstrisine, iktisadına, eğitimine, yani tüm gelişmelere vizyon, strateji kazandırmak hem de uygulanmasını takip etmektir.”

OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin de yürüttükleri projeler hakkında bilgi verdi.

Programda daha sonra OKA tarafından desteklenerek tamamlanan 18 proje sahibine muvaffakiyet dokümanları verildi.

Kaynak: AA / Mehmet Kumcağız – İktisat

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin