Eğitim-Sen Samsun Şube Lideri: Zelzele Bölgesindeki Öğrenciler İstediği Okula Yerleştirilmeli

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Eğitim-Sen Samsun şube lideri Ersin Gür, “Depremin ruhsal travmasını yaşayan çocuklarımızın dezavantajlı bir halde merkezi imtihanla değerlendirilmesini de yanlışsız bulmuyoruz. Zelzele bölgesindeki öğrencilerimiz istedikleri bir okula yerleştirilmeli ek kontenjan açılmalıdır” dedi.

Samsun Eğitim-Sen şube lideri Ersin Gür, dün akşam şube binasında Liseye Geçiş İmtihanına (LGS) girecek olan öğrencilere seslendi. Gür şunları söyledi:

“BU İMTİHANLARLA ÖĞRENCİLER ORTASINDAKİ SINIFSAL EŞİTSİZLİKLER ARTMAKTA”

“4 Haziran 2023 Pazar günü 1 Milyon 250 bin öğrencimiz nitelikli okul diye tabir edilen okullara girebilmek için liseye geçiş imtihanına gireceklerdir. Eğitimde rekabetçi imtihan odaklı sistem, milyonlarca çocuğumuzu başarılı ve başarısız diyerek ayrıştırmakta en hoş çağlarında öğrencilerimizin mutsuz ve özgüvensiz hale getirmektedir. Bu imtihanlarla öğrenciler ortasındaki sınıfsal eşitsizlikler artmakta, özel okullar avantajlı bir hale getirilmektedir. Merkezi imtihanların öğrencilerimizin geleceğini bu kadar etkilemesi kabul edilemez bir durumdur. Hiçbir öğrencimiz istemediği bir okula gitmek zorunda kalmamalıdır.

“MERKEZİ İMTİHANLAR EĞİTİMDEKİ EŞITSİZLİKLERİ DERİNLEŞTİRİYOR”

Eğitim-Sen olarak kamusal, bilimsel, laik, demokratik, nitelikli ve ulaşılabilir bir eğitim gayretini yürütüyoruz. Pandemi de eşitsizlikler ve imkansızlıklar nedeniyle uzaktan eğitime katılamayan öğrencilerimizin eğitim haklarını nasıl savunduysak, bugün de 6 Şubat’ta yaşadığımız sarsıntıda aylardır eğitim alamayan ve zelzelenin ruhsal travmasını yaşayan çocuklarımızın dezavantajlı bir formda merkezi imtihanla değerlendirilmesini de hakikat bulmuyoruz. Zelzele bölgesindeki öğrencilerimiz istedikleri bir okula yerleştirilmeli ek kontenjan açılmalıdır.  Sevgili öğrencilerimiz hiçbir imtihan sizden  daha değerli  değildir. Hayallerinizin ve umutlarınızın tek bir imtihana sığmayacağını biliyoruz. Aydınlık bir gelecek sizin ellerinizde. Bugünümüz ve geleceğimiz olan tüm öğrencilerimize, Liseye Geçiş İmtihanında muvaffakiyetler diliyoruz.”

Kaynak: ANKA / Eğitim

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin