Samsun’da sağanak yağış nedeniyle afet uyum heyeti toplandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun Vilayet Afet ve Acil Durum Uyum Şurası, vilayet genelinde tesirli olan sağanak nedeniyle Vali Zülkif Dağlı’nın başkanlığında AFAD’da toplandı.

Vali Dağlı, burada yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan ihtar sonucunda 3 Haziran Cumartesi günü prestijiyle Samsun‘da, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çalışma kümeleri, Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçe kaymakamlığı ve belediyesinin bilgilendirildiğini ve teyakkuz haline geçirildiğini vurguladı.

Samsun merkez ve birtakım ilçelerde eğitime orta verildiğini anımsatan Dağlı, yağışlardan olumsuz etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Maalesef dün Ladik ilçemiz Alıçlı Mahallesi’nde bir vatandaşımız hayvanlarını kurtarmak isterken kendisi de dere sularına kapılmak suretiyle vefat etti. Tekrar bu manada başımız sağ olsun.” dedi.

TAMP 2. Derece Vilayet Afet ve Acil Durum Uyum Konseyinin birinci olarak AFAD Vilayet Müdürlüğü koordinesinde 4 Haziran Pazar günü Vilayet Afet ve Acil Durum İdare Merkezi’nde toplandığını ve çalışmalarının devam ettiğini tüm kurumlarla teyakkuz halinde olduklarını belirten Dağlı, “İlimiz genelindeki uyum ve müdahale çalışmaları gelen ihbarlar sonucunda Samsun Afet Müdahale Planı kapsamında gerçekleştirildi. Pazar günü saat 22.00 prestijiyle, Ladik ilçesi Tüfeklidere Mahallesi’nde köprüde araç içinde mahsur kalan vatandaşlarımız AFAD ve emniyet takımlarımız tarafından kurtarıldı. Birçok noktada yollara selle gelen materyaller temizlendi. Kanallar ve menfezler açıldı. Dalgıç pompalarla su baskını olan yerlere müdahale edildi. Birinci belirlemelere nazaran Ladik ilçesi Tüfekçidere Mahallesi’nde 32 küçükbaş ve bir büyükbaş hayvan telef oldu, 2 araç ve bir römork ziyan gördü. Güç nakil sınırlarında direk yıkılması nedeniyle meydana gelen kesintilere jeneratör beslemesiyle müdahale edildi.” diye konuştu.

Samsun merkezde yağışın tesirini arttırdığına işaret eden Dağlı, şu bilgileri verdi:

“Bugün sabah saatlerinden itibaren vilayet merkezinde de tesirini artıran ağır sağanak yağış nedeniyle teyakkuz halinde olunmakta. Meydana gelen aksiliklere gerek vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar gerekse kamu kurumları ve belediyelerimizin tespitleri sonucundan kısa müddette müdahale ediliyor. Sabah erken saatlerde Canik, Atakum ve İlkadım ilçelerimizden gelen ihbarlar üzerine yapılan çalışmalarla ilgili problemler çözüldü. Lakin yağışın devam ediyor olması nedeniyle bilhassa araçlarla ilgili hasar ihbarları gelmeyi sürdürüyor. Bu doğrultuda çalışma ve müdahaleler de aralıksız yürütülüyor. Ladik, Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy ilçelerimizde bu sabah bir gün müddetle eğitim öğretime orta verildi. Yağışlardan olumsuz etkilenen hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Dağlı, yağışların gün uzunluğu artarak devam edecek olması beklendiğinden vatandaşlara bilhassa sel riski yüksek olan dere yatakları ve su baskını olan yerlerden uzak durmaları davetinde bulundu.

Toplantıya, Vilayet Emniyet Müdürü Nihat İtina, Vilayet Jandarma Kumandanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Ersever, Vilayet Afet ve Acil Durum Müdürü Levent Uçarlı ile başka ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA / Fatih Mehmet Kürkçü – Yeni

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin