Millet İttifakı’nda yer alan partilerin Samsun vilayet liderleri basın açıklamasında bulundu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Millet İttifakı’ndaki partilerin Samsun vilayet liderleri ve milletvekili adayları seçim çalışmalarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Kentteki bir otelin toplantı salonunda gazetecilerle bir ortaya gelen vilayet liderleri ve milletvekili adayları, partilerinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İl liderleri ismine konuşan CHP Samsun Vilayet Lideri Fatih Türkel, 12 Mayıs 2023 tarihinde Cumhuriyet Meydanı’nda CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iştirakiyle gerçekleştirecekleri Millet İttifakı mitingine vatandaşları davet etti.

Türkel, 14 Mayıs’ta yapılacak seçime kısa bir müddet kaldığına işaret ederek, “Millet İttifakı’nın çok değerli siyasi partileri, örgütleri ve teşkilatları gecesini gündüzüne katarak milletvekili adaylarıyla birlikte çaba veriyor, emek veriyor ve halkın iktidarını ilmek ilmek örüyor. Çok savlı bir kelam söyledim, iktidarımızdan evvelki son basın toplantısı dedim, bunu inanarak söylüyoruz. Bunu bilerek söylüyoruz. Bunu alandan aldığımız geri dönüşler, kamuoyu ve anketler sonucu söylüyoruz.” sözlerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu’nun iştirakiyle Erzurum’daki Halk Buluşmasında yaşanan gerginliğe de değinen Türkel, “Bu millet ve bu ülke savaşa gitmiyor, seçime gidiyor. Bilhassa iktidar partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhur İttifakı bileşenlerine sesleniyorum, artık milleti germeyin. Biz kardeşçe müzikler söyleyerek, türküler söyleyerek el ele, kol kola, gönül gönüle bir demokrasi şöleni yaşamak istiyoruz.” dedi.

Türkel, Millet İttifakı’nın seçim vaatlerini de sıralayarak, “Emeklilere bayramlarda 15 bin lira ikramiye vereceğiz. Biz her meskene en az 8 bin 500 lira meblağında fiyat girecek diyoruz. Aile takviyeleri sigortası kapsamında hiçbir çocuk yatağına aç girmeyecek diyoruz. Millet ittifakı olarak her platformda, her ortamda kardeşçe yaşanır bir Türkiye istiyoruz.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun Samsun’da yapacağı miting öncesi 6 vilayet lideri olarak Samsun Büyükşehir Belediyesinden bir talepte bulunacaklarını da söyleyen Türkel, şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan kentimizde miting yaptığı gün saat 12.00 itibariyle Samsun Büyükşehir Belediyesi hizmetindeki tüm taşıtlar, raylı sistem, otobüsler ve özel otobüsler de olmak üzere fiyatsız olarak hizmet verdi. Cumhuriyet Meydanı etrafındaki büyün kamu alanlarının cepheleri adayların fotoğraflarıyla, pankartlarıyla giydirildi. Havaalanından Bafra tarafına, iç bölge tarafına kadar bütün alan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bayraklarıyla, pankartlarıyla döşendi. Meydana, Büyükşehir Belediyesi tuvaletler yerleştirdi. Biz de Samsun’dan 6’lı masanın vilayet liderleri olarak Samsun Büyükşehir Belediyesine bir dilekçe kaleme aldık. Dilekçedeki tabirleri sizinle paylaşmak istiyorum. “12.05.2023 günü Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun saat 13.30’da vereceği mitingde saat 12.00 itibariyle tramvay, halk otobüsleri ve belediyedeki otobüslerin gün uzunluğu fiyatsız olarak hizmet vermesi, tekrar uygulandığı üzerine tüm otoparklardan fiyat alınmaması, miting alanına su ve tuvalet ünitelerinin yerleştirilmesini rica ederiz.’ diye talep yazımızı Samsun Büyükşehir Belediyesine bugün prestiji ile ileteceğiz.”

Toplantıya, Saadet Partisi Vilayet Lideri Salih Şen, Demokrat Parti Vilayet Lideri Mustafa Yaman, Deva Partisi Vilayet Lideri Kebire Birer Türk ve Millet İttifakı partilerinin Samsun milletvekili adayları katıldı.

Kaynak: AA / Veysel Altun – Yeni

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin