Millet İttifakı’ndan ortak basın açıklaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 12 Mayıs Cuma günü Samsun‘da yapacağı miting öncesi Millet İttifakı vilayet liderleri ve milletvekili adayları basın toplantısı düzenledi.

Yapılan ortak basın toplantısında konuşan CHP Samsun Vilayet Lideri Fatih Türkel, “6’lı masa Halil İbrahim sofrasına evrilmiştir. Halil İbrahim sofrasında birleşe birleşe büyüyen Millet İttifakı’nın çok kıymetli siyasi partileri gecesini gündüzüne katarak milletvekili adayları ile birliktelerdir. Argümanlı olarak ittifakımızdan öncesi son basın toplantısı budur dedim ve bunu inanarak söylüyoruz. Alışılmış ki biz iktidara yürürken AK Parti’de hazımsızlıkların olduğunu görmeye başladık. Gerek Samsun’da, gerekse Türkiye gündeminde. Birileri çıkıp 14 Mayıs’ta milletin önünde konulacak sandık sonucunda yapılacak demokratik değişime ‘darbe’ olarak isimlendirebiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 4 Mayıs’ta Samsun’a geldi ve tüm toplu taşıma araçları fiyatsız yapıldı. Biz de 6’lı masa olarak 12 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Samsun’a geleceği buluşmada Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden yalnızca toplu taşımaların fiyatsız yapılmasını talep ediyoruz. Bugün bu talebimiz ileteceğiz” diye konuştu.

“Ülkemizin kangren haline gelmiş birçok sıkıntısına tahlil üretmeye geliyoruz”

Basın toplantısında konuşmalarını gerçekleştiren Saadet Partisi Samsun Vilayet Lideri Salih Şen, “Bizler vilayet liderleri olarak temsili olarak buradayız. Aslında burada kelam vekillerimizindir. Vekillerimizin meclise gittikleri vakit yapacakları icraatlardır. Merkezi, mahallî idarelerde yapmamız ve yapılması gerekenler, geçmiş devirde yapılmayanların telafisi için yola çıktık ve birliktelik oluşturduk. Millet ittifakı ismi altında, 6’lı masa ismi altında bir ortaya geldik. Bizler bundan sonraki süreçte inşallah sizlerle birlikte yapacaklarımızın takipçisi olacağız. Ülkemizin kangren haline gelmiş birçok meselesini, merkezi hükümetler sistemi olarak, lokal idareler olarak birçok sorunlarına vilayet liderleri ve vekillerimizle birlikte tahlil üretmeye çalışacağız” halinde konuştu.

“Bu seçim demokrasi ile otokrasi seçimidir”

Deva Partisi Samsun Vilayet Lideri Kebire Birer Türk, “Bu seçim demokrasi ile otokrasi seçimidir. Bu seçim ihale baronlarıyla meskenine ekmek götürme uğraşı veren babalar ortasında olacaktır. Bu seçim ‘gelin daima birlikte tedbirler alalım porsiyonları küçültelim’ diyenlerle ‘yarın çocuğumun beslenmesine ne koyacağım?’ diyen anneler ortasında olacak. Bu seçim 3-4 başka kurumdan maaş alanlarla minimum fiyatlı iş bulamayan gençler ortasında olacak. Bu seçim liyakat ile sadakat ortasında olacak. Bugün prestijiyle Türkiye’de sahiden konuşmamız gereken mevzular sokaktır. Yani halkın durumudur. O yüzden çabamız bunun içindir. Bunun için bu gayrette el ele, omuz omuza verdik. Birbirimize benzemeyebiliriz lakin paydamız ortaktır” tabirlerini kullandı.

Ortak basın toplantısı konuşmaların akabinde sona erdi. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Siyaset

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin