Samsun’daki Gazi Müzesi, Mehmet Muş’un Canlı Yayını Nedeniyle Ziyarete Kapatıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Samsun‘daki Gazi Müzesi, AKP’nin bu vilayetten milletvekili adayı gösterdiği Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş‘un konuk olduğu televizyon yayını nedeniyle ziyarete kapatıldı. Bu duruma reaksiyon gösteren CHP Samsun Vilayet Lideri Fatih Türkel, “Samsun’da devletin bütün imkanlarını seçim propagandası için kullanan, daha bundan birkaç gün evvel DSİ’ye çöken turist bakan, AKP’nin birinci sıra adayı Mehmet Muş, mahiyeti ve A Haber ile birlikte, hepimizin ortak kıymeti, ulusal uğraşımızın sembolü Ata’mızın 1919’da kaldığı Gazi Müzesi’ne çökmüş” dedi.

Seçim çalışmalarını Samsun’da sürdüren Mehmet Muş, 2 Mayıs’ta bir televizyonun canlı yayına konuk oldu. Canlı yayın, Samsun’daki Gazi Müzesi’nden yapıldı. Müze, yayının yapıldığı gün ziyarete kapatıldı.

Samsun Müze Müdürlüğü’nün, Gazi Müzesi’nin yayın nedeniyle ziyarete kapatılması için Samsun Valiliği’ne başvurduğu ortaya çıktı. Müze Müdür Vekili Kenan Sürül imzasını taşıyan 2 Mayıs 2023 tarihli yazıda, “Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş müdürlüğümüze bağlı Gazi Müzesi’nde ulusal kanalların yayın çalışmalarına katılacağından, kelam konusu müzenin 02.05.2023 tarihinde ziyarete kapatılmasını olurlarınıza arz ederim” denildi.

“TURİST BAKAN, ATA’MIZIN 1919’DA KALDIĞI GAZİ MÜZESİ’NE ÇÖKMÜŞ”

CHP Samsun Vilayet Lideri Fatih Türkel, Mehmet Muş’un katıldığı canlı yayın nedeniyle Gazi Müzesi’nin ziyarete kapatılmasına reaksiyon gösterdi. Türkel, bugün yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Samsun’da devletin bütün imkanlarını seçim propagandası için kullanan, daha bundan birkaç gün evvel DSİ’ye çöken turist bakan, AKP’nin birinci sıra adayı Mehmet Muş, dün mahiyeti ve A Haber ile birlikte, hepimizin ortak bedeli, ulusal uğraşımızın sembolü Ata’mızın 1919’da kaldığı Gazi Müzesi’ne çökmüş. Gazi Müzesi’nde canlı yayın yapmış, A Haber’e bağlanmış, güya icraatlarından, yapacaklarından bahsetmiş, kelam etmiş. 21 dakikalık programda 2 dakika Samsun’umuza ayırmış, kalan öteki müddetlerde, yeniden her zamanki bilindik senaryolar; CHP, HDP, PKK. Sayın Bakan Muş, sizin kim olduğunuzu bizler çok yeterli biliyoruz. Sizleri yakinen takip ediyoruz.

AHLAKLICA YAPALIM BU SİYASETİ. HODRİ MEYDAN”

Siz, damat bakanın bitirme tezini hazırlayan, toplumsal medya yazışmalarınızda ufak bir yanlış anlamadan ötürü, ‘Sizden çok özür diliyorum ağabey’ diye bakana yalvaran, artık de gelmiş Samsunluların karşısına çıkıp utanmadan, sıkılmadan bu ülkenin kurucu iradesine, Cumhuriyet’in kurucusu CHP’ye iftiralar atıyorsunuz. Geçtiğimiz günlerde size söyledim. Yürek edemediniz. Bir daha tekrarlıyorum; çıkın karşıma Mehmet Muş. İstediğiniz kanalda, istediğiniz yerde; FETÖ kim, PKK kim, kim kimlerle nasıl ilgiler içerisinde, gelin siz ve mahiyetinizle birlikte istediğiniz yerde, istediğiniz vakit gelin bunları bir konuşalım. Ahlaklıca yapalım bu siyaseti. Hodri meydan.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin