Atakum Belediyesi, Özgecan Bayan İstişare Merkezi’yle Bayanlara Dayanağını Sürdürüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atakum Belediyesi’nin bayanların muhtaçlık duyabileceği toplumsal, ruhsal, ekonomik, hukuksal dayanağı sağlayan Özgecan Bayan Müşavere Merkezi, bayanlarla dayanışmayı büyütüyor. Özgecan Bayan İstişare Merkezi Koordinatörü Hicran Karadoğan, ” Samsun‘un her yerinden gelen bayanlara kapımız açık. Zira bayan dayanışmasına ve iş birliğine hakikaten de inanıyoruz” dedi.

Kadınların yaşadıkları toplumsal, ruhsal, ekonomik, tüzel ve klasik problemlerle baş edebilmeleri ve iştirakçi, üretken, kendi kendilerine kâfi hale gelmeleri maksadı ile hami, önleyici, eğitici, geliştirici rehberlik ve rehabilitasyon hizmetleriyle bayanların yanında olan Özgecan Müşavere Merkezi, faaliyete geçtiği 8 Mart 2023 tarihinden bu yana bayanlara takviyesini sürdürüyor.

Özgecan Bayan İstişare Merkezi’nin faaliyete geçişiyle alakalı bilgi veren Karadoğan, şunları kaydetti:

“Atakum Belediyesi’ne bağlı olarak çalışıyoruz. Atakum Belediyesi’nin bayan dernekleriyle yapmış olduğu iş birliğiyle bayanın güçlenmesi alanında öteki kurumlara yönelik bir izleme ve kıymetlendirme çalışması yaptık. Çalışma sonrasında bugüne kadar Samsun’da şiddet mağduru, psikososyal dayanağa muhtaçlığı olan bayanların başvurabilecekleri bir merkez olmadığını gördük. Atakum Belediyesi ile yapılan istişareler sonrasında da bu merkezin açılmasına karar verildi. Daha öncesinde Özgecan Bayan Uyum Merkezi de bayanlara psikososyal takviye veren değil, kültürel ve toplumsal faaliyetler sunan bir merkezdi. Bölgenin bayanlar tarafından biliniyor olması daha da fazla bayana ulaşmamıza dayanak oldu. Böylelikle bayanların ruhsal, türel takviye alabilecekleri bir merkez kurduk. Yönergemiz de bu doğrultuda hazırlandı. Bu manada aslında Özgecan Bayan Müracaat Merkezi, bir lokal idarenin mali ve insan kaynağı açısından desteklediği Samsun’un birinci merkez olduğunu söyleyebiliriz. Biz bu merkezi kurduktan sonra yalnızca kendi etrafındaki bayanların değil, kentin öbür yerlerinde yaşayan bayanların da gelebileceği bir nokta olmayı amaçladık. Bunun için de tanıtım faaliyetlerimize yük verdik. Yeşilyurt AVM’de kurduğumuz stantla üç gün boyunca Özgecan Bayan Müracaat Merkezi’mizi anlattık.”

Şiddet mağduru yahut özel muhtaçlık sahibi olan bayanların Özgecan Bayan Müşavere Merkezi’ne toplumsal medya, telefon, mail yahut yüz yüze müracaat yapabildiklerini aktaran Karadoğan, şöyle devam etti:

Karadoğan, Samsun’un her yerinden gelen bayanlara kapılarının açık olduğunu belirterek, “Bizler bayan dayanışmasına ve iş birliğine nitekim de inanıyoruz. Bu manada da iş birliği içerisinde olduğumuz sivil toplum örgütleri var. Onlardan da gerekli takviyesi alarak bayanın daha da güçlendirilmesi konusunda birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Merkezimizin siyasetlerini belirlerken elimizdeki bilgilerin de kıymetli olduğuna inanıyoruz. Bize müracaat eden kadınlarımızla yaptığımız her görüşmeyi toplumsal cinsiyete hassas bir bilgi haline de dönüştürüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Lokal

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin